Melyik hangyariasztó a leghatásosabb?

Amilyen aprók, olyan nagy kellemetlenséget jelenthetnek, ha nemkívánatos helyen jelennek meg, ezért aztán nem árt pontosan tisztában lenni azzal, milyen módszerekkel lehet eredményesen védekezni a hangyákkal szemben. A legfontosabb tényező maga a helyszín, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a kertben okoznak problémát a rovarok, vagy otthonunkban telepedtek meg hívatlanul.

Egy hangyariasztó ugyanakkor mindkét esetben kitűnő megoldást jelenthet. Ez az ügyes kis szerkezet a földbe leszúrva fejti ki hatását, méghozzá a nagyjából fél percenként leadott hangjelzéssel, ami rezgésével elűzi ezeket az állatokat. A termék hatósugara egy 20-30 méteres kört fed le, ennek megfelelően kell gondoskodnunk a pozícionálásról, illetve a szükséges mennyiségről is. Amennyiben az állatok már az ingatlan belterét is ellepték, akkor első körben egy hatásos irtószer segítségével kell megszabadulni tőlük, ám ezt a védekezést mindenképpen ajánlatos egy hangyariasztó eszközzel kombinálni. Így ugyanis megakadályozhatjuk, hogy a későbbiekben újra megjelenjenek a rovarok otthonunkban.

Ennél némileg egyszerűbb a dolgunk, amikor a kertben található növények megóvása a cél. Sajnos a hangyák egyfajta szimbiózisban élnek a levéltetvekkel, így elszaporodásuk egyúttal a kártevők gyarapodását is okozza. Szerencsére kültéren a hangyariasztó önmagában is kitűnő eredményt ad, mindössze a kellő lefedettségre kell nagy hangsúlyt fektetnünk. A földbe helyezhető hangyariasztó ráadásul napelemről üzemel, így nincs szükség az áramforrás cseréjére sem, mindössze annyi a dolgunk, hogy időnként ellenőrizzük, nem túlságosan szennyezett-e a felülete, lévén az gátolja a feltöltést. Egy ilyen szerkezet tehát teljes mértékben önállóan teszi a dolgát, emellett pedig nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem pedig a háziállatokra, azaz nyugodt szívvel bevethető bármelyik kertben.