Magas minőséget képviselő tágulási tartály

Mivel a víz melegítéskor kitágul, a vízmelegítő tartályában lévő túlnyomást el kell engedni. A múltban a tartályban lévő táguló víz egyszerűen visszafolyt a városi vízellátásba, ahonnan származott.

Tágulási tartály várja a ferencziepuletgepeszet.hu-n, tehát ne menjen messzire, nézzen be hozzánk ha önnek is ilyen tartályra lenne szüksége. Ha weboldalunkat választja, villámgyors kiszállítást biztosítunk majd. Napjainkban a vízvezetéket úgy tervezték, hogy megakadályozza a visszafelé irányuló nyomásleadást, az úgynevezett visszaáramlást egy visszacsapó szelep alkalmazásával. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a házon belüli szennyvíz visszajusson a vízellátásba, ahol szennyezheti az édesvízellátást. A vízmelegítő tágulási tartálya egy másik kis tartály, amely a vízmelegítő vízellátó csövéhez van rögzítve. A tágulási tartályt úgy tervezték, hogy kezelje a víz hőtágulását, amikor az felmelegszik a vízmelegítőben, megakadályozva a túlzott víznyomást. Ha a víznyomás túl magas, az károsíthatja a vízvezeték-szerelvények szelepeit, az ellátó csövek csatlakozásait és magát a vízmelegítőt. A tágulási víz a vízmelegítőből a tágulási tartályba áramlik, csökkentve a víznyomást a rendszerben.

A legtöbb otthonban, ahol visszacsapó szelep van a vízvezetéken, nincs tágulási tartály, mivel a közelmúltig nem volt rá szükség. Ez a ház vízvezetékeinek konkrét kialakításától függően túlzott nyomásnövekedést okozhat, vagy nem. Ha azt észleli, hogy a vízvezeték-szerelvények alátétjei gyorsan elhasználódnak, vagy a vízmelegítő nyomáscsökkentő szelepéből víz csöpög, érdemes lehet tágulási tartályt hozzáadni. Olcsó biztosítás lehet otthona vízvezetékrendszerének költségesebb károsodása ellen. További információkért és a teljes leírásért nézzen be még ma a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalra.