Kollagén ital a szervezet kollagén raktárának feltöltéséhez

A kollagén az egyik legfontosabb építőeleme testünknek. A szervezet összes fehérje tartalmának körülbelül harminc százalékát teszi ki, vagyis jelentős mértékben jelen van a testben. A kollagén egy olyan strukturális protein, mely a szervezetben biztosítja a rugalmasságot, kötést és regeneráló képességet.

Kollagén ital fogyasztása által hatékonyan pótolható a szervezetben a kollagén. Ehhez azonban fontos, hogy az adott termék természetes és kiváló minőségű legyen. A kollagén szervezetünkben mindenütt jelen van, azonban a harmincas éveinkben fokozatosan csökken ennek mennyisége, a negyvenes évekre pedig még inkább erősödik ez a tendencia. A kor előrehaladtával, ahogy csökken a bőrsejtek aktivitása, elkezd leépülni a kollagén háló, amely a bőrszerkezet strukturális szerkezetéért és rugalmasságáért felelős. Ennek következtében a bőr vékonnyá és dehidratálttá válik, így megjelennek a ráncok, illetve a mély barázdák. A szervezetben a kollagén csökkenése a porcok leépüléséhez is hozzájárul, ugyanis ezen a területen is nagy mértékben jelen van. Idővel az ízületi funkció hanyatlása következik be.

Ez idővel az ízületek diszkomfortjával, majd ízületi fájdalommal, valamint gyulladással jár együtt. A kollagén mennyiségének csökkenése az izmokra és a csontokra is kihatással van. Idővel a szervezet izommennyisége csökkenni kezd, míg a csontok fokozatosan leépülnek, ami csontritkulást eredményez, ezáltal a csontok törékenysége fokozódik. A kollagén pótlását érdemes egy igazán hatékony és egyben természetes termékkel megvalósítani. Erre kiválóan alkalmas a GyógyVarázs Kollagén Peptid, mely 500 ml-es kiszerelésben kapható a GyógyVarázs webáruház kínálatában. A webáruházban minden fontos információt megtalálsz, többek közt a használati leírást is!