Készítsünk ízletes vendégváró ételeket a faszenes grillsütő segítségével!

Ahogy beköszönt a jó idő, ideje leporolni a grillsütőt és áthívni a barátokat, rokonokat. A nyár nem telhet el egy kellemes grill parti nélkül. A szabadtűzön való sütögetésnek egészen különleges hangulata van. A faszenes grillsütőn pedig igazán különleges ízt kapnak az ételek.

Faszenes grillsütő az egyik legkedveltebb módja a sütögetésnek. Mindenki tudja, hogy az elektromos vagy a gázos grill segítségével nem lehet olyan finom, füstös ízt elérni, mint a faszenes grillsütővel. A grillsütő helyes használata kapcsán érdemes előzetesen tájékozódni, különösen, ha kezdők vagyunk és szeretnénk, ha ízletes, jól átsütött lenne a végeredmény. Ha begyújtjuk a faszenet, soha ne a lángok közé dobjuk a húst, hanem várjuk meg, amíg csillapodik, ellenkező esetben azt kockáztatjuk, hogy az étel külseje megég, azonban a belseje nyer marad. A legjobb, ha megvárjuk, amíg a tűz parázzsá szelídül. A húsból csepegő zsiradékra is figyelmet kell fordítanunk, hiszen könnyen belobbanthatja a tüzet. Ha szeretnénk fenntartani a parazsat, tüzet, akkor jobb, ha a természetes anyagokat preferáljuk, vagyis a benzint és egyéb mérgező anyagokat kibocsátó anyagokat jobb, ha kerüljük.

Nem csak a grillsütőt kell helyesen használnunk, hanem az ételekkel is ügyesen kell bánnunk. Az ízletes, ropogós hús titka a pácolás. A legjobb, ha a hús órákon keresztül, de akár egy teljes napig is a fűszerfürdőben áll, hogy alaposan magába szívja azt. A tökéletes végeredmény érdekében víz helyett hőálló étkezési olajba keverjük a fűszereket. A sót viszont hagyjuk ki a fűszerek közül, mert vizet von el, vagyis könnyen kiszárítja a húst. A nagyobb húsok esetén ne spóroljunk a fűszerekkel, alaposan kenjük be. A zöldségeket és a halakat se hagyjuk ki a sorból, azokat is ízesítsük ízlésünknek megfelelően.