Így válasszunk az Euroclear vízlágyító berendezései közül

A vezetékek, csapok és az egyes háztartási gépek működésére is komoly veszélyt jelent a vízkő folyamatos lerakódása. A csapvízben található ásványok mennyisége felel annak keménységéért, az ezek kicsapódása által okozott károk pedig igen jelentősek lehetnek. Az elektromos berendezések meghibásodása mellett ugyanis eleinte a megnövekedett energiafelvétel okozhat bosszúságokat, ám a legnagyobb gondot kétségkívül a gyakori szervizelés jelenti.

Szerencsére az Euroclear vízlágyító gépeivel könnyedén elejét vehetjük a problémának. Ezzel együtt a hatalmas választékból nem könnyű megtalálni a felhasználási módunknak leginkább megfelelő darabot, emellett laikusként kifejezetten nagy dilemmát jelenthet a döntés meghozatala. Ezért aztán mielőtt határoznánk, mindenképpen érdemes kikérni egy hozzáértő szakember véleményét, így eljárva pedig biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon is elégedettek leszünk választásunkkal. Ugyanakkor vannak olyan kardinális pontok, amelyek figyelembevételével mi magunk is szűkíthetjük az Euroclear kínálatát.

Elsőként a szükséges teljesítményt kell vizsgálni, ebbe pedig beletartozik a vízlágyító bekötési átmérője is. Noha az ingatlanok nagy részében fél-, illetve háromnegyed colos vezetékek találhatók, gyakorta nem szerencsés ehhez igazítani az Euroclear gép csatlakozását. Tudniillik a szerkezetben található tárcsák tovább szűkítik a keresztmetszetet, így nagyobb vízigény esetén nem lesz elégséges a nyomás. Amennyiben két fürdőszoba is található otthonunkban, vagy ötnél több vízvételezési pont van, akkor maradjunk az egy colos megoldásnál. Ugyancsak figyeljünk a gyantatöltet méretezésére. Az Euroclear megoldásai minden igényt lefednek, ám azt tartsuk szem előtt, miszerint az üzemelés akkor lesz valóban gazdaságos, ha regenerálásra minél ritkábban kerül csak sor.