Hová tegyünk modern padlószőnyeget?

Egy jól megválasztott kárpit csodákra képes. Ha viszont mellé nyúlunk és nem megfelelő méretű nyírt szőnyeget viszünk haza, csúnyán összenyomhatja a teret. A padlószőnyeg ellenben bárhová tökéletes melegburkolat.

A sok szőnyeg típus közül a padlószőnyegek azok, amik a legmelegebb hatást érik el a nappaliban, hálószobákban egyaránt. Őket nem csak otthonunk csinosítására, hanem közületek, irodák, stb. padlóinak komfortosabbá tételéhez is alkalmazhatjuk. De mivel padlószőnyegekből is többféle kapható, érdemes kicsit utána nézni, hová, milyen szőnyegpadló alkalmas.

A padlófilctől kezdve a vastag shaggy padlószőnyegig válogathatunk, ha a faltól-falig szőnyeget választottuk. Aki padlószőnyeg burkolást szeretne, valószínűleg felújítás, vagy építkezés utolsó fázisában van. Ilyenkor a legkedveltebb padlószőnyeg a modern padlószőnyeg.

Mitől lesz egy padlószőnyeg modern?

A színek is fontosak, amikor lakberendezünk. A saját lakásunkban is, de a munkahelyek irodájában, közlekedő tereiben is lényeges a megfelelő szín eltalálása. Például egy szűk helyiségben a világos színek illenek, a nagyobb terekbe azonban jöhetnek a sötétebb színtónusok is.

Egy modern padlószőnyeg követheti a trendeket. A türkiz, a pasztell, vagy az élénk színek kifejezetten modernek. Modern padlószőnyeg jól illik otthon a gardrób szobába, vagy a gyerekek szobájába. A türkiz szőnyeg minden szobát feldob, különböző árnyalatai pedig lehetővé teszik, hogy hölgyek és urak is használhassák.
Viszonylag ritkán, de a nappaliba is használjuk a padlószőnyeg burkolást. Inkább akkor választjuk ide, amikor nem rögtön a bejárati ajtótól kezdődik a nappali, hanem viszonylag odébb helyezkedik el a lakásban.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

A modern padlószőnyeg a fiatalos és a klasszikus lakásokba is letehető.

  • Buklé
  • Filc
  • Shaggy
  • Velúr

A padlószőnyeg anyagok is lehetnek többbfélék. Irodába, intézményekbe a vékony, otthonra pedig a minél vastagabb, minél puhább padlószőnyeg típus is számításba jöhet.

A padlószőnyegtől nincs bűbájosabb látványú és komfortosabb szőnyeg. A szoba minden négyzetcentiméterén elterülő, nagy felületű szőnyegpadlója minden nap levesz a lábainkról. Az pedig nem igaz, hogy nehéz tisztán tartani. A padlószőnyeg tisztítás nem különb, mint a nyírt szőnyegek tisztítása. Rendszeres porszívózással tökéletesen patyolat tiszta szőnyegburkolatot tudhatunk magunkénak.

A tekercses padlószőnyeg szinte az összes helyiségbe letehető: nappali, hálószoba, vendégszoba, dolgozószoba, gardrób, gyerekszoba, folyosó.