Hogyan válasszak a cégemnek megfelelő HR szoftvert?

A bérszámfejtő programok hasonló, azonban egy kissé mégis eltérő logikával működnek. Habár mindegyikkel lehet dolgozni, azonban nem mindegy, hogy milyen gyorsan és mennyire hatékonyan. A cégvezetők elsősorban az árat nézik, holott nem ez a legfontosabb szempont.

HR szoftver használata során az egyik legrosszabb opció, ha folyamatosan bosszankodunk, mert különféle problémákat tapasztalunk. A lassú frissítések, lefagyás, nem megfelelő funkciók és még hosszan lehetne sorolni, megnehezítik a hatékony munkavégzést. Ha a HR-es kollégák folyamatosan panaszkodnak a programra, akkor érdemes elgondolkodni a szoftver váltáson, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak dolgozni. Általánosságban a cégvezetők az ár alapján döntenek a bérszámfejtő program kapcsán. Sokszor a HR dolgozók véleményét sem kérik ki a kérdésben, így könnyen lehet, hogy az új szoftver nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Az interneten való tájékozódás sokat segíthet, azonban logikus, hogy azok véleményét kell kikérni a kérdésben, akik napi szinten használni fogják. Az igényfelmérés, előnyök és hátrányok átbeszélése és az oktató videók megtekintése a HR kollégákkal karöltve, sokat segíthet abban, hogy hosszú távra tekintve jó döntést hozzunk. Az L-SOFT kollégái az igényfelmérés és beüzemelés során azon dolgoznak, hogy a Piramis™ bérprogram maradéktalanul teljesítse a hozzá fűzött vállalati igényeket.

Természetesen a költségek mellett sem szabad elmenni, hiszen egy gazdasági szervezet esetében a kiadások is befolyásolják a cég működését. Nem az ár a fontos, hanem sokkal inkább az ár-érték arány, vagyis, hogy mit kapunk cserébe az összegért, amit kifizetünk. Nem feledkezhetünk el a szakértői tanácsadásról, minőségi, támogató ügyfélszolgálatról, illetve a folyamatosan rendelkezésre álló szoftvertámogatásról. Minél körültekintőbben választjuk ki az adott programot, annál valószínűbb, hogy a kollégák is elégedettek lesznek és hosszú távon is szívesen használják.