Hévíz szállás és látnivalók – Megéri ide ellátogatni!

A jó idő beköszöntével a többség általában külföldre szervez nyaralást és kirándulást, azonban hazánk is tele van látnivalókkal, kirándulóhelyekkel, csodaszép városok melyeket érdemes megtekinteni. Hévíz az egyik olyan város, a múlt tartalmasan tölthetjük el az időnket. Pihenésre és aktív programokra egyaránt van lehetőség.

Hévíz szállás tekintetében számos alternatívát kínál. Olcsóbbak és drágábbak közül egyaránt választhatunk. Ha nem szeretnénk hosszasan sétálni a város felfedezéséhez, akkor érdemes valahol a központban foglalni. A Lorabel Apartmanház mindössze pár perces sétára található a Festetics fürdőháztól és a Hévízi tótól. A kényelmes apartmanban minden adott ahhoz, hogy otthonosan érezzük magunkat. Egyedül utazók, párok és baráti társaságok számára is ideális. Innen könnyen felfedezhetjük a környéket, illetve a közelben számos bolt és étterem is található. A Hévízi tó közvetlen közelében található a hévízi szoborpark, mely a magyar irodalom három kiemelkedő alakjának állít emléket, akik Berzsenyi Dániel, Csokonai Vitéz Mihály és Móricz Zsigmond, akik előszeretettel töltötték idejüket a környéken.

A park igazán szép, nyugalmat áraszt, így nem csoda, hogy a költőóriások is könnyen szereztek itt ihletet és méltatták több versben is Hévíz városát, valamint a magyar tengert. Ha Hévízen járunk, akkor a termelői piacot okvetlenül vegyük célba, hiszen számos különlegességet és gasztronómiai finomságot találunk itt. Nyáron számos fesztivált is tartanak a városban, amely még vonzóbbá teszi a centrumot. Ráadásul a család minden tagja megtalálhatja számításait. Ha nem autóval, viszont a gyalogszernél gyorsabban szeretnénk felfedezni a várost, akkor a kerékpár bérlés lehet kiváló alternatíva. Emellett a szomszédos Keszthelyre is érdemes ellátogatni.