Hallottál már a világ 7 új csodája felsorolásról?

A világ 7 új csodája kapcsán sokan úgy vélik, hogy tudják miről van szó, csak hogy nem a régi listára, hanem az újra gondolunk. Ugyanis 2007-ben megszületett az új lista, amely a világ minden pontjáról tartalmaz olyan látnivalókat, vagyis csodákat, melyeket évente turisták tömegei keresnek fel.

A világ 7 csodája felsorolás olyan csodákat tartalmaz, melyeket egyszer az életben mindenkinek látnia kell. A listán helyet kapott az ősi Inka Birodalomból ránk maradt romváros, Macchu Pichu, mely az Andok hegyláncai közt helyezkedik el, egy hegynyergen, így nem könnyű megközelíteni. Érdemes Cuscóból busszal agy vonattal megközelíteni, majd gyalog folytatni az utat. A másik lehetőség az igazán kitartóknak a nyolcvankét kilométeres túraútvonal. A Macchu Pichun kívül egy másik romváros, Chichén Itzá is helyet kapott a listán, továbbá Petra romvárosa is. Az ókor óta meglévő csodák közé tartozik még Róma leghíresebb jelképe a Colossem is, mely egykor állat- és gladiátor-viadalok közkedvelt helyszíne volt, azonban ma már a turistáknak mutatja be az ókori történelem egy darabját. Aki Rómába utazik, annak a Colosseum kihagyhatatlan látnivaló.

A listára olyan jelentős úticélok is felkerültek, mint a Kínai Nagy Fal vagy a megváltó Krisztus szobra. Mindkét csoda országuk meghatározó jelképe. Utóbbihoz feljutva elképesztő panoráma tárul a szemed elé, mely magába foglalja a Maracana stadiont, a Copacabana strandot és a Cukorsüveg-hegyet. A listára végül, de nem utolsó sorban felkerül az indiai Tadzs Mahal is. Ezt a palotát egy indiai mogul építette feleségének, ezzel kifejezve szerelmét. A gyönyörű épületet évente nyolcmillió turista látogatja meg. Ha utazást tervezel, például a világ hét csodájának egyikéhez, akkor mindenképp köss utasbiztosítást, erről semmi esetre se feledkezz meg.