Energiatakarékossági mítoszok

Manapság nagyon sok tippet lehet olvasni az interneten, amik arról szólnak, hogyan tudunk minél több pénzt megtakarítani. Vannak tippek, melyek valóban hatásosak, azonban nagyon sok olyan mítosz is kering az interneten, melyeknek nem sok valóság alapja van, magyarán nem igazán lehet velük spórolni.

Az energiatakarékossági mítoszokról ide klikkelve tudhat meg többet! Az energiatakarékosság kapcsán az angol Energy Saving Trust csinált egy felmérést, mely azt mutatta ki, hogy az angolok nagy része bár úgy véli, hogy tisztában van a helyes fűtési vezérlésekkel, ez közel sincs így, ugyanis a termosztát bekapcsolása során rosszul gazdálkodnak az energiával, ami a költségekben is megmutatkozik. Magyarországon sem más a helyzet, itthon is rengeteg energia megy kárba. Az energiatakarékosságnak köszönhetően akár több tízezer forintot meg lehetne spórolni, ehhez azonban nem árt tudni, hogy mi a mítosz és mi az, ami valóban beválik. Egy felmérés kimutatta, hogy a magyar háztartások több, mint fele akkor kapcsolja be a termosztátot, amikor hideg van. Holott a termosztát célja az volna, hogy a ház belső hőmérsékletét fenntartsa, függetlenül az időjárástól. A háztartások nagyrésze viszont akkor kapcsolja be a termosztátot, ha azt szeretné, hogy a ház gyorsabban felmelegedjen. Ez viszont nem melegíti gyorsabban otthonát, csak melegebb hőmérsékletet eredményez.

A háztartások jó része mindig bekapcsolva tartja a vízmelegítést, amivel az a probléma, hogy meglehetősen költséges. Ha a melegvíz tartály megfelelően van szigetelve, akkor a reggel körülbelül fél órán keresztül melegített víz délig meleg marad. Az elektromos melegítők éjjel-nappali használata egyáltalán nem gazdaságos, ezért nem érdemes ezt használni folyamatosan. Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!

Vélemény, hozzászólás?