Az aranykalászos gazda képzés által nyújtott komplex tudás

A saját gazdaság gondolata sokak számára vonzó lehet. Manapság egyre többen igyekeznek önellátóvá válni. Vannak, akik pusztán érdeklődnek a téma iránt és kicsiben tevékenykednek, míg mások számára a saját gazdaság létrehozása és üzemeltetése sem ijesztő.

Aranykalászos gazda képzés nem csupán azok számára ideális, akik életvitelszerűen szeretnének állattenyésztéssel vagy növénytermesztéssel foglalkozni, hanem azok számára is, akik érdeklődnek és szeretnék magukat jobban beleásni a témába. Ha szeretnél a saját magad ura lenni, viszont nem tudod, hogyan kezd bele és úgy érzed nincsen meg a szükséges tudásod, akkor érdemes elvégezni a képzést, amivel megalapozhatod a jövődet. A képzésre azért is szükséged lehet, mert csak így vásárolhatsz egy hektárnál nagyobb mezőgazdasági besorolással ellátott területet. A képzés elvégzését követően a Földhivatalnál ki tudod váltani a regisztrált földműves igazolványt, melynek birtokában külterületi telket, szántót vagy akár termőföldet is vásárolhatsz. Emellett pályázhatsz olyan támogatásokra, melyek nagy segítséget jelenthetnek a gazdaság elindításában.

Ha nem dédelgetsz ilyen nagy volumenű terveket, abban az esetben is hasznos lehet az aranykalászos gazda képzés elvégzése, hiszen rengeteg hasznos tudás birtokába kerülhetsz. Dolgozhatsz gazdaságokban alkalmazottként vagy akár besegíthetsz a családi vállalkozásba is. Minden munkáltató örömmel veszi, ha egy olyan személyt alkalmazhat, aki elvégezte ezt a képzést. A tanulók széleskörű tudás birtokába kerülnek, a gyümölcs- és szőlőtermesztés, géptan, állattartás, pénzügyi és közgazdasági alapismeretek, valamint az agrárvállalkozási ismeretek kapcsán. Ha szeretnél még több információt megtudni a képzés kapcsán, akkor látogass el az oktatozone.hu weboldalra!