Ajándék kollégának – bátran lépjünk ki a komfortzónából

Néha bizony komoly dilemmát okoz az ajándékvásárlás, ha pedig egyáltalán nincs ötletünk, minek is örülne az ünnepelt, akkor hajlamosak vagyunk a leginkább elterjedt szuvenírek valamelyike mellett letenni a voksunkat. Időnként persze ez a helyes döntés, ám gyakorta azzal érhetünk el valódi sikert, ha egy kicsit merészebb meglepetést választunk.

Tudniillik egy kevésbé szokványos tárgy is lehet kitűnő ajándék kollégának. A munkahelyi alkalmak különösen nagy kihívást jelenthetnek, hiszen nem adhatunk túlságosan személyes dolgot, ahogy az sem mindegy, mennyit költünk az alkalomra. Szerencsére ez utóbbit általában megfelelő keretek közé helyezik, pontosan azért, hogy a kellemetlen szituációkat elkerülhessük. Ezzel együtt nyugodtan lehetünk merészebbek, lévén néha csak egy igazi különlegesség lehet emlékezetes ajándék kollégának. Döntésünk során hatalmas segítséget jelent, ha átböngésszük egy erre szakosodott áruház kínálatát. Jó eséllyel ugyanis csak ekkor döbbenünk rá, miszerint a választék ma már valóban óriási.

Amennyiben mégis úgy határoznánk, a jó döntés inkább valamely klasszikus ajándék kollégának, akkor is fektessünk nagy hangsúlyt arra, hogy a választott tárgyat valamilyen módon egyedivé varázsoljuk. Erre többféle lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Fémtárgyak esetében – mint amilyen például egy exkluzív öngyújtó, vagy kulcstartó -, a hagyományos, gyémántfejes gravírozóval készíthető a legegyszerűbben felirat. A mai, modern lézeres gépekkel ugyanakkor bőrbe, üvegre, vagy akár műanyagra is kérhetünk egyedi motívumokat. Az ebben rejlő potenciált feltétlenül használjuk ki, hiszen a személyre szóló motívummal ellátott ajándék kollégának biztosan hatalmas sikert arat majd. A választott feliratot azonban alaposan fontoljuk meg, gyakorta elegendő a dátum, vagy a név feltüntetése, hiszen egy munkatárs vonatkozásában a túlságosan bensőséges szöveg nem feltétlenül szerencsés.