Ablakemelő hiba – Mi lehet a probléma?

Manapság a legtöbb autó elektromos ablakkal rendelkezik. Gyakorlatilag egy gombnyomás segítségével könnyedén fel vagy le lehet húzni az ablakot. Ez roppant kényelmes, azonban abban az esetben, ha tönkremegy, akkor rengeteg bosszúságot okoz.

Ablakemelő hiba általában nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem gyakran van valamiféle előjel. Ilyen például, ha az ablak csak nagyon lassan húzódik le vagy fel, de az is aggodalomra ad okot, ha közben furcsa hangokat lehet hallani. Sokan ennek ellenére nem veszik komolyan a problémát. Pedig jobban jár, ha mielőbb szervizbe viszi az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mond csütörtököt, akkor nagy gondban lehet, mivel, ha épp esik, akkor könnyen elázhat az autó belseje. Nyáron viszont meg lehet sülni az autóban, ha nem lehet leengedni az ablakot. Éppen ezért nem érdemes húzni az időt és le kell cserélni az ablakszabályozót, már persze, ha nem az elektronika adta meg magát. Ezt egy szervizben könnyen kideríthetik. Szerencsére a modern technikának köszönhetően ma már az interneten is szerezhet információkat, arra vonatkozóan, hogy autójához milyen ablakszabályozóra van szükség. Az is lényeges, hogy az elektromos ablakemelő melyik része romlott el. Ezt szintén meg tudják állapítani a szervizben.

Az ablakemelő meghibásodásának hátterében több ok is állhat. Lehet az ablakemelőgomb hibája miatt, hibás biztosítékok miatt, vagy az ablakszabályzó hibája miatt. Szerencsére bizonyos jelekből lehet következtetni a hiba okára! Ha a gomb lenyomásakor hallja a zümmögő hangot, akkor biztosan nem a szabályzó gomb okozza a problémát. Valószínűleg a biztosítékokkal lesz gond. Ha minőségi alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!

Vélemény, hozzászólás?