Hüvelyszárazság kezelése hatékonyan

A hüvelyszárazság egy meglehetősen kellemetlen probléma, aminek hátterében a legtöbb esetben a hormoningadozás áll. A hormoningadozások általában terhesség, szoptatás alatt, endometriózis esetén, mellrák kezelésekor, menopauza idején, de akár a menstruációs ciklus alatt is kialakulhat.

Hüvelyszárazság kezelése igazán hatékonyan intimlézer kezelés által lehetséges. Sajnos sok nő tisztában van vele, hogy a hüvelyszárazság milyen kellemetlen, hisz sokakat érint. A nem megfelelő nedvesedés miatt az együttlét fájdalmas lehet, ami mellé egy idő után égő, viszkető érzés is társul. Nem csak az együttlétek válhatnak fájdalmassá, hanem a nem megfelelő síkosság miatt akár a tampon felhelyezése és eltávolítása is. A hüvelyfal sérülései és szárazsága a fertőzések számára is kiváló táptalajt jelentenek. A lézeres hüvelyszárazság hatására a kollagén képződés nő. A kezelés hatására a hüvelyhám szerkezete visszaállítható és a hüvelyfal megvastagszik, aminek köszönhetően csökkennek a hüvelyszárazság tünetei.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés által nem szükséges hosszan tartó ösztrogén hormonkezelésnek alávetnie magát. Akár az első kezelés is pozitív hatásokkal jár, amiket a páciens maga is tapasztal. Pár dolgot azonban nem árt tudni, például, hogy menstruáció és terhesség idején nem végezhető el a kezelés. A kezelés előtt minden esetben cytológiai vizsgálaton kell részt venni. A legideálisabb a ciklus első hetében elvégezni a kezelést. Ha a kezelésen túl van, akkor néhány napig duzzadást vagy folyást tapasztalhat. Legalább két hétig kerülni kell a testmozgást és négy héten keresztül nem szabad nehezet emelni. Továbbá egy hétig kerülni kell a szexuális együttlétet, valamint négy hétig nem szabad tampont felhelyezni.

Vélemény, hozzászólás?