A melegítő rendszerek hatékonyságán mi múlik?

Az Ön otthonának leghatékonyabb fűtési rendszere az a rendszer, amely a legköltséghatékonyabb és legreálisabb módon csökkenti az energiafelhasználást. A melegítő rendszerek hatékonyságán tehát az egész ház fűtése és a pénzmegtakarítás múlik.

A részleteket itt találja, ezért megéri ide kattintani ha érdekelné ez a téma. A fahő nagyon hatékony és költséghatékony lehet, ha ingyenes vagy olcsó fát tud szerezni. A hősugárzó kályhák 100% -ban hatékonyak. Napos éghajlaton, amikor kevés hőre van szükség, egyszerűen megengedi, hogy a nap melegítse otthonát, az úgynevezett passzív napenergiával. De más éghajlati viszonyok esetében ez nem praktikus.  A geotermikus hőszivattyúk a megújuló hőt hasznosítják a földben, hogy hatékony, eredményes fűtést biztosítsanak. A geotermikus rendszerek iránti kereslet folyamatosan növekszik. A geotermikus hőszivattyú költségei csökkentek és stabilizálódtak, így jobb értéket jelentenek a fogyasztók számára. Hogyan működnek a geotermikus hőszivattyúk: a geotermikus rendszert földi hőszivattyúnak is nevezik. A rendszer hőt gyűjt a napból, amelyet a föld vagy a víz tárol, amely egész évben meglehetősen állandó hőmérsékletet tart fenn. A hőszivattyúban lévő hűtőközeg kondenzálja ezt a hőt, biztosítva elegendő hőt otthonának melegítéséhez a leghidegebb éghajlaton.

Nyáron a ház a hőt a földbe küldi, megfordítva a folyamatot. Miért olyan hatékony a geotermikus energia: a hőszivattyúkhoz hasonlóan a földi forrásrendszer összegyűjti a már meglévő hőt. Nem éget fosszilis tüzelőanyagokat, és nem használ elektromos ellenállású hőt, mint egy térfűtés. Másodszor, mivel a hőmérséklet a Föld felszíne alatt sokkal magasabb, mint a téli levegőben, sokkal könnyebb a hőgyűjtés. Nyáron a hideg föld vagy víz sokkal könnyebben kap hőt, mint a forró nyári levegő. Ezek a hőmérsékleti különbségek sokkal hatékonyabbá teszik a geotermikus energiát, így otthonában is többet spórolhat. Ezért fontos a melegítők hatékonysága.

Vélemény, hozzászólás?