A legjobb tavaszi úticélok az öreg kontinensen

A tavasz első napsugarai sokakat motiválnak egy kis kimozdulásra. Sokan mindössze egy közeli sétára indulnak a közeli erdőbe, nemzeti parkokba, esetleg a szomszédos közeli városokba, míg vannak olyanok is, akik ennél messzebb merészkednek.

Tavaszi úticélok közt elsősorban az európai nagyvárosokat érdemes megemlíteni. Tavasszal még nincs elég meleg egy tengerparti utazáshoz, ugyanis a hideg tengervízbe senki sem megy be szívesen. Ezért érdemes felfedezni a közeli nagyvárosokat. Az öreg kontinensen számos ékszerdoboznak mondható szépséges nagyváros található, melyeket az első tavaszi napsütésben érdemes meglátogatni. Ha messzibbre merészkedünk, akkor a csodás Londont érdemes felfedezni, mely a modern és régi épületek kettősségével különleges arcát mutatja az ide utazóknak. A Westminsteri apátság egy olyan úti cél, melyet kár volna kihagyni! Ez az épület ad otthont a királyi család koronázási és temetkezési helyének. Londonban még a Big Ben, a Towe Bridge és Madam Tussaud panoptikuma mindenképp megér egy látogatást.

Ha ennyire messzire nem szeretnénk utazni, hanem csak egy közeli nagyvárost szeretnénk megtekinteni, akkor a legjobb választás Bécs. Az Osztrák-Magyar Monarchia öröksége gyanánt a városban sétálva kicsit olyan érzésünk lehet, mintha nem is egy másik országban lennénk. A városban számos látnivaló akad, azonban a legjelentősebb mindenképp a Schönbrunni kastély, ahol érdemes egy teljes napot eltölteni. A kastélyban és annak kertjében is érdemes barangolni, bőven van mit megtekinteni. A közelben a Pálmaház, a Gloriette és a Schönbrunni Állatkert megtekintésére is van lehetőség. Ezenkívül a Hofburg is igazán látványos, melynek egy részében a Sisi Múzeum került kialakításra. Az utazás előtt mindenképp gondoskodni kell az utasbiztosítás megkötéséről!