A GRP rács számtalan területen alkalmazható

Jó néhány olyan ipari terület létezik, ahol a különböző járófelületekkel, illetve burkolatokkal szemben speciális igények merülnek fel. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a választott megoldás amellett, hogy költséghatékony, könnyen kezelhető is legyen, ám a legnagyobb hangsúlyt mindenképpen a biztonságra kell helyezni.

A számtalan alternatíva közül a GRP rács az egyik legoptimálisabb. Ezek üvegszálas erősített műanyagból készülnek és a minőségi darabok tartós gyártmány tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ez utóbbi azt takarja, hogy a GRP rács szerkezetében a hőmérséklet, illetve a páratartalom változása nem okozhat maradandó károsodást. Ez számtalan ágazatban óriási előnyt jelent, hiszen a munkakörnyezet gyakorta komoly kihívásokat okoz a hagyományos alapanyagokból készült megoldásoknál. Ugyancsak döntő tényező a korrózióállóság. A folyamatos nedvességnek kitett burkolatoknál kardinális kérdés a rozsdásodás, s bár léteznek egyéb megoldások, amikkel ez elkerülhető, az, hogy a GRP rács kifejezetten alacsony tömegű, nagyon sokat nyom a latban.

Tudniillik ez nem csak a szállítást és a telepítést, de az esetleg cserét nagyban megkönnyíti. Utóbbira szerencsére ritkán lesz csak szükség, ugyanis a GRP rács kifejezetten magas élettartammal rendelkezik. További pozitívum, hogy a szabálytalan alakzatú, vagy beugrókkal teletűzdelt helyeken is gyerekjáték a lerakása. Ez annak köszönhető, hogy még speciális szerszámok nélkül is vágható, azaz a kívánt forma eléréséhez nincs szükség szakemberekre. Mivel anyaga a vegyszerekkel szemben is ellenálló, így rengeteg területen alkalmazzák. Az olaj- és gázipar mellett rendszeres kiegészítő a víz- és szennyvízkezelés különböző folyamataiban, de kereskedelmi és közösségi épületek, sőt a közlekedésben is használják. A GRP rács tehát egy univerzális megoldást jelent nagy igénybevétel esetére.