A Google Drive tárhely segítségével biztonságban tudhatod adataid

A felhő alapú adattárolás sokáig kimondottan luxusnak számított, aztán a tárhelyek egyre olcsóbbá válásával párhuzamosan ma már akár ingyen is hozzáférhetők ezek a megoldások. Mivel mindenkinek vannak olyan adatai, amik elvesztése hatalmas galibát okozna, ezért aztán folyamatos az igény valami olyan lehetőségre, amivel ez könnyedén elkerülhetővé válik.

A Google Drive tárhely megoldása nem véletlenül az egyik piacvezető felhő alapú szolgáltatás. A regisztráció ugyanis roppant egyszerű és villámgyors, ha pedig már eleve rendelkezünk Gmail-es email címmel, akkor gyakorlatilag semmilyen tennivalónk sincs, hiszen automatikusan jár hozzá a 15 Gigabyte tárterület is. A mai világban ugyan ez elsőre talán egy kissé kevésnek tűnhet, ám ezzel kapcsolatban két dolgot érdemes észben tartanunk. Az egyik, hogy ez teljesen ingyenes, ha pedig így nézzük, akkor már semmi okunk az elégedetlenségre. Emellett azt is tartsuk szem előtt, hogy ekkora tárhelyen rengeteg kép és dokumentum elfér, arról nem is beszélve, hogy ha betelik, könnyedén bővíthetjük, méghozzá rendkívül olcsón.

A kedvező ár mellett azonban számtalan egyéb előnye van a Google Drive tárhely szolgáltatásának. Bármilyen eszközről pillanatok alatt elérhetjük adatainkat, azok biztonságáért pedig a világ egyik legfejlettebb információs technológiai vállalata felel. Emellett ráadásul rengeteg kényelmi plusz teszi valóban felhasználóbaráttá ezt a rendszert. Tárolt adatinkat bármikor, egy kattintással megoszthatjuk barátainkkal, ám nem csak a személyes dolgaink vannak itt jó helyen, hanem a munkával kapcsolatos dokumentumok is. Beépített lehetőségeinek köszönhetően könnyedén hozhatunk létre táblázatokat, diákat, űrlapokat, melyeket a munkatársakkal közösen szerkeszthetünk, így gyorsítva a különböző munkafolyamatokat.