A cica vitaminok szerepe a különféle betegségek megelőzésében

Nem csak az embernek, hanem a különféle élőlényeknek, így a macskáknak is szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra, hogy egészségesek legyenek és minél hosszabb ideig mellettünk legyenek. A jól megválasztott macskaeledel már félsiker, hiszen a minőségi típusok tele vannak hasznos tápanyagokkal.

Cica vitamin kapcsán elengedhetetlen, hogy egyeztessünk az állatorvossal, mielőtt önkényesen elkezdenénk bármilyen készítményt adni az állatnak. A minőségi eledel hozzájárul ahhoz, hogy a macska egészséges legyen, hozzájusson a makro-, mikro- és nyomelemekhez. Általában egy egészséges állat esetében nincs szükség extra kiegészítésre, azonban, ha mégis, akkor könnyen lehet, hogy valamilyen felszívódási zavar áll a háttérben. Ha szükség is van kiegészítésre, akkor azt jobb, ha az orvossal átbeszéljük. A macskák kapcsán nem szabad általánosítani, vagyis a vitamin adagolást is az életmód és a kor alapján kell meghatározni. A lakásban tartott cicáknak szintén nagyobb a vitamin- és ásványianyag igénye, mivel ők a házban nem fogyasztanak fűféléket és bogarakat. Ma már nem csak a tápokat kaphatunk hatalmas választékban, hanem különféle rágcsálnivalókat, vitaminos készítményeket is.

Ha szükség van vitamin kiegészítésre, akkor nagyon fontos, hogy minőségi készítményt válasszunk. A macskatáp kapcsán is elengedhetetlen, hogy lehetőség szerint minőségi típust vásároljunk és ne csak az ár alapján válasszunk. A jó macska eledel tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban fehérjével. Ha ez szerepel az összetevők között az első helyen, akkor valószínűleg a táp jó minőségű. A tápanyagtáblázatot sem árt áttanulmányozni, mivel az is nagyon sok hasznos információt tartogat számunkra és megkönnyíti a döntést. Az állatorvosi vizsgálat során célszerű az orvos véleményét is kikérni.