Vízszivattyú meghibásodás és csere

A motor működése során a hűtőfolyadéknak megállás nélkül keringenie kell. A vízszivattyút elektromos áram hajtja, tehát ha nem megfelelően működik, akkor a legtöbb esetben elektromos hiba áll a háttérben. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy maga a szivattyú mechanikája hibásodik meg.

Vízszivattyú egyszerű, de fontos alkatrész. A vízszivattyú általában nem egyik pillanatról a másikra hibásodik meg, hanem egy hosszabb folyamat eredménye. Ha a vízszivattyú meghibásodik, annak konkrét jelei vannak, ilyen például, ha a hűtőfolyadék hőmérséklete veszélyesnek jelzett tartományba emelkedik vagy olykor túlmelegszik a motor. Ha a hűtő és a ventilátor is rendeltetésszerűen működik, akkor szinte biztos, hogy a vízszivattyúval van a probléma. Ha a vízszivattyú elromlott, akkor csak a csere segíthet, javítása nem jöhet szóba. Fentebb már említettük, hogy a vízszivattyút elektromos áram hajtja, így sok esetben elektromos hiba áll a probléma hátterében. Ez viszont nem feltétlenül biztos, ugyanis azt sem lehet kizárni, hogy maga az alkatrész mondott csütörtököt.

Ha beigazolódik, hogy a vízpumpával van a probléma és valamilyen meghibásodás miatt nem tud rendeltetésszerűen működni, akkor mindenképp ki kell cserélni az alkatrészt. Ha tudni akarja, hogy pontosan mi a probléma, akkor érdemes ellátogatni egy szervizbe, ahol a szerelő meg tudja mondani, hogy mi a probléma a gépjárművel. Mivel a vízszivattyú nem javítható, ezért, ha cserére kerül a sor, akkor érdemes az alkatreszek.hu webáruházba ellátogatni és megtekinteni a kiváló minőségű alkatrészek széles választékát, beleértve a vízszivattyút is! Bővebb információkért és az alkatrészek megtekintéséért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tájékozódjon!

Vélemény, hozzászólás?