Tavaszi dekoráció és függöny csere

A természet részei vagyunk, így nem kell csodálkozni azon, hogy mi emberek is késztetést érzünk arra, hogy jó lenne megújulni. A fák is új leveleket növesztenek, a virágok kinyílnak, a fű kizöldül. Mi pedig másképpen lépünk bele a tavaszba.

Szeretjük a különböző dekorációs elemeket, a tavaszi virággal díszített csecsebecséket. Zöld gyertya, egy új tányéralátét, egy vidám lábtörlő, egy szép új függöny, egy szép színes ajtódísz és máris tavaszi hangulat költözik mindenhová. Nem véletlen az sem, hogy tavasszal végezzük el a falak, vagy a kerítés festését. Szeretünk új bútorokat vásárolni ilyenkor, mert meg szeretnénk újulni. Sokszor viszont nem kell drasztikus megoldásokhoz folyamodni, ha szüksége nem lenne, csak olyan „csináljunk már valamit” kedvünk támad tavasszal. Nem kell lebontani a falakat és átfesteni, átbútorozni az egész házat. Lehet, hogy elég egy függöny csere, egy ágynemű csere, pár új szőnyeg és lakásdekoráció a nyugalomhoz.

Alapvetően 3 nagy függöny típust különböztetünk meg:

  • Sötétítő függöny
  • Organza függöny
  • Dekor függöny

A sötétítő függönyt kezdik leváltani a divatos rolók és reluxák, de sohasem fogunk tőlük végérvényesen megválni. Nagyon szépen mutatnak az ablakokban, a rolóval egy lapon nem említhető hangulatot adva a lakásnak. Beszerezhetőek nagyon szép tavaszi színekben, amikkel igencsak fel lehet dobni a hálószoba hangulatát. Árnyékolásra és sötétítésre vastag anyagot válassz. Tavaszra csodaszép a türkiz, a zöld és a rózsaszín sötétítő függöny is.

Függöny
Függöny

Az organza függöny egy vékony, selymes, lágy, légies anyagú fényáteresztő függöny. Mintás és egyszínű változatban is haza viheted tavaszra. A hálószobába, nappaliba nagyon szépen mutat, főleg, amikor a napsugarak cikáznak keresztül rajta. Azért szeretjük, mert mi kilátunk rajta, de a kíváncsiskodó tekintetek nem jutnak át rajta. Tavasszal egy új szín nem árthat organza függönyből, hogy egy kicsit felfrissítsd otthonod hangulatát.

A dekor függöny is fényáteresztő, jacquard anyagból. Itt is megjelennek a különböző virág- vagy bármilyen díszes minták. Az előszobát, a nappalit, a konyhát, de a hálószobát is ékesítheted dekor függönnyel.

A tavasz megunhatatlan mintái közé tartoznak a gyönyörű virágok. A virágminta minden formája jó hangulatot költöztet be otthonunkba. A tulipán, a pipacs, a rózsa, a mezei virágok a függöny mellett megjelenhet a tapétán, az asztalterítőn, faliképen, párnahuzaton és még szőnyegen is. Elcsépelt lehet, de mégis igaz az, hogy a kevesebb néha több. Tudd hol a határ és öröm lesz otthon lenni.

Vélemény, hozzászólás?