Sorközművelő kedvező áron kapható

Ha nem kezelik megfelelően, a gyomirtó szerek nagy szelekciós nyomást gyakorolhatnak a gyompopulációkra, és gyomirtó-rezisztens vagy herbicid-toleráns fajok halmozódhatnak fel a populációban. Ezért ehelyett érdemes sorközművelőt használni. A sorközművelő használata során ügyeljen arra, hogy figyelje, hol érintkeznek a fogak a talajjal. Ha be kell állítania, hogy hol kapja a talaj fordulatát, egyszerűen állítsa be a kapák távolságát a kívánt helyre.

Sorközművelő rendelhető megbízható márkáktól a penda.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran ha önnek is szüksége lenne egy ilyen művelőgépre. A soros kultivátorok olyan érvényes alternatívát jelentenek, amelyek a vegyi gyomirtó szerekkel szemben rezisztenssé vagy toleránssá vált gyomfajtákkal is hatékonyan kezelhetők a széles sorközzel vetett növényeken, mint például a kukorica, a répa, a szója, a paradicsom vagy más kertészeti növények. A forgóujjas rögzítéssel a gyomirtás a sorközművelőre is kiterjeszthető. A sorközi sávban a talaj első 4-8 cm-es feltörésével a gyomirtó elemei élettelenítik a gyomokat, és megakadályozzák, hogy a veteménnyel versenyezzenek a vízért és tápanyagért. Ezenkívül a mikropórusokban gazdag agyagos talajokban a mechanikus gyomirtás enyhe felszíni rögösödést hoz létre, mulcsozó hatással, amely megszakítja a víz kapilláris felemelkedését és párolgási veszteségét, fenntartva a páratartalmat a gyökérrendszer szintjén.

A felszíni kéreg feltörése lehetővé teszi a csapadékvíz egyenletesebb beépülését, javítja annak gyökérrendszer általi felszívódását és csökkenti a felszíni lefolyást, ami az erózió miatti talajvesztés egyik oka. A soros növénytermesztés sorközművelő használatával a termelési költségek visszafogására és a karbamidműtrágyázás ésszerűsítésére is alkalmas.  Amennyiben többet szeretne megtudni és sorközművelőt rendelne, keresse fel a penda.hu weboldalt.