Mit kell tudni az egérírtás kapcsán?

Az egerek megjelenése rendkívül bosszantó tud lenni, ugyanis ezek a kártevők válogatás nélkül mindent megrágnak. Ami talán még ennél is nagyobb probléma, hogy számos betegséget terjesztenek. Emiatt különösen fontos mielőbb hatékonyan fellépni ellenük. Viszont ehhez nem elegendő lerakni néhány csapdát.

Egérírtás elengedhetetlen abban az esetben, ha a rágcsálók nyomait felfedezi a lakásban. Ezek lehetnek ürülék, vizelet vagy rágásnyomok. Sokan ekkor mérget vagy különféle csapdákat vásárolnak, hogy megfékezzék az egérinváziót. Nem hiába fogalmazunk így, hiszen rendkívül szapora állatokról van szó. Éppen ezért nem érdemes várakozni, ugyanis idővel még súlyosabbá válik a probléma. A csapdák és a méreg elhelyezése jó ötlet, azonban körültekintőnek kell lenni, különösen abban az esetben, ha kisgyerekek és háziállatok is vannak a lakásban vagy a ház körül. Az egerek általában nem csak úgy megjelennek, hanem valamilyen élelmiszerforrás miatt tűnnek fel. A szennyezett élelmiszer veszélyes lehet, betegségeket hordozhat, ezért nagyon fontos kidobni az ilyen élelmiszereket, ha felmerül a szennyeződés gyanúja.

Ha az egerek bejutottak otthonába, akkor ideje sort keríteni egy nagytakarításra. Azokat a területeket, melyeket az egér összeszennyezett a vizeletével, ürülékével vagy megrágott, alaposan meg kell tisztítani. Ha esetleg vannak egérlyukak, akkor érdemes ezeket betömni, hogy a rágcsálók ne tudjanak szabadon ki-, bejárkálni az otthonába. Ha az egérírtás sikeres volt, akkor nem lesznek új jelek, mint például ürülék vagy újabb rágásnyomok. Ellenkező esetben mindenképp szakember segítségét kell kérni. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a mouserstop.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!