Minden az Attila névnap részleteiről

Az Attila név igen gyakori Magyarországon. Magyar férfiak ezrei használják ezt a nevet, és az ő névnapjukon őket ünnepeljük. Magyarországon a névnapok szinte ugyanolyan fontosak, mint a születési dátum.

Attila névnap megtekinthető a nevnap.eu weboldalra látogatva, tehát keressen fel minket még ma és megtalálhatja az Attila névnapot és a név eredetét is. Nagyon sok magyar az Attila név hallatán a legnagyobb Attilára gondol, aki „Isten Ostora” volt, és örökké szeretett királyunk. A világ nem úgy ismeri őt, ahogy mi ismerjük, és nem is várhatjuk el, hogy megértsék őt. De ha meghalljuk a nevét, elcsendesedünk, és határtalan csodálatot, szeretetet és talán valami reménytelen „megfelelési vágyat” érzünk. Mert megmutatta azt a nagyszerűséget, amelynek lehetőségei bennünk is élnek. A vére az ereinkben és a szelleme bennünk van, de a feladat túl nagy. De soha nem adjuk fel. Szelleme örökké él, amíg magyarok vannak a világon. Attila népszerű férfias név Közép-Kelet-Európában elsősorban Magyarországon, Bulgáriában és Chuvashiában valamint Nyugat-Ázsiában és Délkelet-Európában. Attila másik magyarországi változata az Etele, amelynek női megfelelője Etelka. Attila másik török ​​nyelvű változata is van.

Hagyományosan azt állítják, hogy az Attila név a gótikus atta, azaz „apa” szóból, az -ila, a „kis apa” kicsinyítő képzőből származik. A rokon nevek nem ritkák a korabeli germán népeknél. A gótikus etimológiát Jacob Grimm és Wilhelm Grimm javasolta a 19. század elején. Tom Shippey azzal érvelt, hogy a gótikus etimológia a 19. századi germán romantikus filológiai revizionizmus terméke. Amennyiben kíváncsi arra, hogy az Attilák mikor ünneplik névnapjukat, érdemes benézni nevnap.eu weboldalra és itt mindent megtudhat ami érdekelheti ezzel a névvel kapcsolatban.