Lépjünk fel hatékonyan a menstruációs panaszok ellen!

Sajnos a mai napig nagyon sok nő véli úgy, hogy teljesen normális, ha a menstruációs során összegörnyed a fájdalomtól és csak egy tucat fájdalomcsillapító segít elviselni a nehéz napokat. Holott ez egyáltalán nem igaz, nem kell szenvedni azokon a napokon sem normál esetben.

Menstruációs panaszok arra utalnak, hogy valami nincs rendben. A fájdalom hátterében a simaizmok összehúzódása áll, melyek a méh izomfalát alkotják. Az összehúzódások egymás után történnek, viszont jellemzően annyira enyhék, hogy a legtöbb nő meg sem érzi őket. Az erőteljesebb összehúzódások azért történnek, hogy a méhnyálkahártya könnyebben leváljon, ami aztán vérzéssel távozik. Mindenképp ki kell emelnünk, hogy a fájdalmas menstruáció semmiképp nem normális és nem is a nők hisztije. Nagyon sok nő úgy véli, hogy úgy mondd nem szabad hisztizni, mert anyáink, nagyanyáink is kibírták a menstruációt, úgy, hogy felesleges panaszkodni, azokat a napokat egész egyszerűen csak ki kell bírni. Jó volna elfelejteni ezeket a téves és főként ártalmas elgondolásokat. Ha fájdalmas a menstruációnk, méghozzá olyannyira, hogy alig bírunk meglenni fájdalomcsillapító nélkül a piros napokon, akkor mielőbb fel kell keresnünk a nőgyógyászunkat.

A kismedence környékén tapasztalható görcsös fájdalom nagyon könnyen átterjedhet a derékra, combokra vagy akár a hátra. Emellett akár rosszullét, ájulás, hasmenés, hányingerig fokozódó görcsök, láz és izzadás is jelentkezhet. A tünetek jellemzően ciklikusan jelentkeznek, vagyis a tünetek megjelenése és a menstruációs ciklus között egyértelmű összefüggés figyelhető meg. Először utána kell járnunk, hogy mi okozza a fájdalmat, majd találnunk kell egy természetes fájdalomcsillapító módszert. A Dolixir hatékonyan enyhíti a fájdalmat. Spray kiszerelésének köszönhetően egyenesen a fájdalom helyén alkalmazhatjuk.