Jótékony hatások a petrezselyem fogyasztásnak köszönhetően

A petrezselyem a magyar konyha egyik népszerű alapanyaga, melyet előszeretettel fogyasztunk finom íze miatt. Ugyanakkor az íz nem minden, hiszen nem feledkezhetünk meg a jótékony hatásokról sem, mely a petrezselyemben lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető.

Petrezselyem alacsony kalória tartalommal rendelkezik, ezért a diétába is kiválóan beilleszthető. Tápértéke magas, ezért mindenképp érdemes fogyasztani. Már csak azért is, mert nagyon jó ízt ad az ételeknek. A petrezselyem minden része ehető, a szára, levele, gyökere és virágai egyaránt. Ráadásul minden része tartalmaz jótékony összetevőket és hasznos tápanyagokat. Többek közt található benne A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin és B-vitamin is. Az ásványi anyagok közül vas, réz, kén, foszfor és kalcium is nagy mennyiségben van benne. A petrezselyem enyhe vízhajtó hatással is rendelkezik, aminek köszönhetően támogathatjuk a vese munkáját, illetve a szervezet méregtelenítését is elősegíthetjük. A rendszeres petrezselyem fogyasztás segíthet a húgyúti fertőzések és a vesekő megelőzésében.

Ahogy fentebb is említettük, a fogyókúrában is nagyon hasznos a petrezselyem, mivel gyorsítja a tápanyagok lebontását, valamint az emésztés folyamatát. Puffadás és hányinger esetén is érdemes fogyasztani, mivel ezeket a panaszokat hatékonyan képes enyhíteni. A petrezselymet felhasználhatjuk frissen és szárítva egyaránt. Számos étel sokkal finomabb, ízletesebb lehet a petrezselyemmel ízesítve. Az interneten számos szuper recept található melyek nem csak finomak, hanem egészségesek is. A helyi szupermarketekben is megvásárolhatod ezt a nagyszerű fűszernövényt, de akár online is rendelhetsz a kozertplusz.hu webáruházból, ahol hatalmas kínálatból tudsz válogatni!