Játékok gyerekeknek az életkornak megfelelően

A gyermekjáték kiválasztása során érdemes több szempontot is figyelembe venni. Ilyen például a játék minősége, illetve a beszerzési hely. Sokan tartanak az online játék vásárlástól, holott kényelmes módja a vásárlásnak, csak ügyelni kell rá, hogy megbízható webáruházból történjen a beszerzés.

Játékok gyerekeknek hatalmas kínálatban elérhető a balena.hu webáruházban! Az online felületen számos minőségi gyermekjáték található kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A legkisebbek számára nagyszerű babajátékok közül lehet válogatni, melyek segítenek megismerni a világot. A babajátékok elsősorban az észlelést és az érzékelést segítik elő. Ilyenek például a csörgők vagy a rágókák. Az egy éves és az óvodás kor közti gyermekek már sokkal jobban rálátnak a világra. Sétálnak, szaladnak, rengeteget mozognak, ezért a mozgásfejlesztő eszközök és játékok különösen hasznosak számukra. A fiúk esetében elmaradhatatlanok a játékautók a legkülönfélébb méretekben, míg a lányok a játékbabákkal szórakozhatnak nagyszerűen. Ebben a korban már a kreativitást igénylő játékokat is célszerű vásárolni a gyerekeknek, melyek a finommotorikus mozgást segíthetik elő.

Az óvodába kerülő gyermekek eleinte inkább csak magányosan játszanak, majd folyamatosan el kezdenek nyitni társaik felé. A társasjátékok és a szerepjátékok nem csak a közös játékra adnak lehetőséget, hanem az érzelmi intelligencia fejlesztését is elősegítik. Az építőkockák is elengedhetetlen részei egy kisgyerek játékkészletének. A nagyobb gyerekeknek már komolyabb társasjátékokat és különféle fejlesztőjátékokat is érdemes vásárolni. A kirakósok különösen előnyösek ebben a korban, ráadásul ekkor már a viszonylag nagyobb darabszámú típusokkal is jól boldogulnak a kicsik. Bővebb információkat a balena.hu webáruházban talál!