Hatékony edzésmunka a futópadon

A futópad beszerzése kiváló ötlet, ha az időjárástól függetlenül szeretne hatékonyan edzeni. Ma már bőven van lehetőség minőségi edzőgépeket beszerezni. Viszont nem csak a vásárlás fontos, hanem az is, hogy a megvásárolt futópadot megfelelően használja.

Futópad kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat, azonban, ha sikerül megtalálni az ideális típust, akkor érdemes gondot fordítani a helyes mozgásra is. A mozgás ugyanis csak akkor egészséges, ha helyesen van kivitelezve. A futás elképesztően egyszerű tevékenységnek tűnhet és bizonyos szempontból az is. Viszont egy kicsit belegondolva, mindenki látott már a szabadban olyan futókat, akik görnyedten, csámpásan, borzasztó testtartással futottak, hogy szinte fájt nézni a rosszul kordinált mozgást. Éppen ezért mielőtt komolyabb edzésmunka valósulna meg, először meg kell tanulni helyes technikával futni. Vannak bizonyos tipikus hibák, melyeket jobb elkerülni. Ilyen például a lefelé való bámulás, mely a futópad esetében rendszeresen előfordul, ugyanis csábító a gép kijelzőjét vagy a lábakat bámulni.

Ennek elkerülése érdekében fontos időt szánni a megfelelő testmozgás kialakítására. A helytelen testtartás idővel biztosan fizikai fájdalomhoz, sőt akár sérüléshez vezet. Ezenkívül fontos a bemelegítésre is időt szánni, illetve az edzést követően nyújtani. Sajnos ezeket a részeket sokan szeretik kihagyni, ami szintén sérülésveszélyes. Éppen ezért nem érdemes azt a plusz öt-tíz percet, negyedórát megspórolni az edzésből. Ami még nagyon fontos és szintén banális hibának számít, az a megfelelő folyadékpótlás hiánya. Rendszeres edzés mellett erre különösen kell ügyelni. Ha szeretne még több információt megtudni és megtekinteni a futópad kínálatot, akkor látogasson el a futopad-shop.hu webáruházba!