Gardróbszekrények minden mennyiségben online

A gardróbszekrény egy álló szekrény, amelyet ruhák tárolására használnak. A legkorábbi ruhásszekrény egy láda volt, és amikor a királyi palotákban és a nemesek kastélyaiban bizonyos fokú luxust értek el, külön szekrényt biztosítottak a nagyok ruházatokhoz. A szekrény nevét ezután egy helyiségnek adták, amelyben a falat szekrények töltötték meg, a fiók pedig viszonylag modern találmány.

Gardróbszekrények rendelhetőek a mobell.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha ön is régóta keres már minőségi gardróbszekrényeket. A régi ládákból a modern szekrény lassan alakult ki függesztett terekkel, csúszó polcokkal és fiókokkal. A bekövetkezett időrendi változások során többé-kevésbé megtartotta előre beállított funkcióját, mint egy olyan hely, ahol ruhákat tarthatunk. A gardróbszekrény régen egy egyszerű terasz is volt, ahol ruhákat akasztottak fel a fémrudakra, vagy bedugták a fentről lefelé futó segédállványokba. A modern szekrény egy szempontból különbözik a történelmi hármas felosztása miatt: mindkét oldalán két lineáris rekesz található, polcokkal, valamint egy középső térrel, amely függesztett csövekből és fiókokból áll, ez utóbbi kiegészítésként.  A XIX. Században a szekrény kezdett modern formává fejlődni, mindkét oldalán lógós szekrénnyel, a középső rész felső részében polcokkal alul fiókokkal.

Rendszerint gyakran mahagóni volt, de mivel a szaténfa és más, korábban ritka, finom szemcsés, idegen fák jelentős mennyiségben kezdtek beszerezhetők lenni, sok kidolgozottan, sőt nagyszerűen berakott szekrény készült. Amennyiben többet tudna meg a gardróbszekrényekről vagy rendelni szeretne nézzen be hozzánk a mobell.hu weboldalra ahol a szekrények illusztrációit is megtekintheti majd. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtalálhatja ha kérdései lennének a bútorokkal kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?