Fűtőpanel a lakás felmelegítéséért

A fűtőpanelek számos előnnyel rendelkeznek, így egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az előnyök mellett persze hátrányok is vannak. Mivel nem rejtünk zsákba macskát, így őszintén beszélünk az előnyökről és hátrányokról egyaránt. Manapság hatalmas a választék fűtőpanelek kapcsán. Számtalan lakásban ez jelenti az egyetlen megoldást. Az alábbiakban egy kicsit részleteseben bemutatjuk a fűtőpanelt.

Fűtőpanel az egyik legkorszerűbb fűtési alternatíva. A fűtőpanel egy olyan keskeny kialakítású fűtőtest, amelyet általában falra vagy mennyezetre szokás felszerelni. Ugyanakkor az sem ritka, hogy a kisebb teljesítményű fűtőpaneleket íróasztal vagy munkapult alá szerelik be, aminek köszönhetően még komfortosabb lehet a tanulás vagy a munka. A fűtőpanel számtalan előnnyel rendelkezik, így sokan előszeretettel választják ezt a fajta fűtési alternatívát. A fűtőpaneleket igazán egyszerű karbantartani, ráadásul a meghibásodás esélye is igazán kicsi. Szintén az előnyök közé sorolható, hogy a fűtőpanel nem tartalmaz apró részeket, amik leeshetnének róla, így a gyerekek számára sem veszélyes. Továbbá az emberek számára sem veszélyes. Sokáig terjengett ugyanis az a tévhit, miszerint az infrapanel veszélyes sugarakat bocsát ki. Számtalan teszt bebizonyította, hogy ez egyáltalán nem igaz. A fűtőpanel működtetéséhez mindössze elektromos áramra van szükség, így nagyon sok helyen kizárólag ez a lehetőség jöhet szóba. Akár nyaralókba is tökéletes ez a fajta fűtés.

Fűtőpanel
Fűtőpanel

Az infrapanelekről röviden

Az infrapanel elhelyezése bizonyos esetekben problémás lehet, mivel egy komplett szoba fűtése, különösen, ha nagy méretű, több fűtőpanel által lehetséges, amiket el kell helyezni a falon. Ha ez nem lehetséges, akkor a mennyezet jöhet szóba. Szerencsére a fűtőpanelek meglehetősen esztétikus látványt nyújtanak. Sőt, akár üveg panelbe vagy képbe is lehet integrálni, ami által senki sem fogja sejteni, hogy fűtőpanelről van szó. A fűtőpanel az egyik legkorszerűbb fűtéstípus, aminek nagy előnye, hogy nincs szükség hálózat kiépítésére, csak elektromos áramra. Az infrapanelek telepítéséhez, valamint ahhoz, hogy kiszámolja, pontosan hány darab fűtőpanelra van szüksége, érdemes szakember segítségét kérni, mivel több tényező is közrejátszik abban, hogy hány darab fűtőpanelra van szükség és milyen típusra. Bővebb információkért érdemes ellátogatni az infrapanel.eu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?