Évjárat és kilométerszám – Melyik számít jobban?

A használt autó piac a mai napig dübörög Magyarországon, azonban sok vevőnek fogalma sincs róla, hogy vásárláskor mit érdemes figyelni. Egyáltalán mivel jár jobban az ember: egy fiatal autóval, ami már sok kilométert ment vagy egy idősebbel, ami kevesebb kilométerrel rendelkezik.

Az évjárat és a kilométer kapcsán itt tájékozódhat bővebben! Nem könnyű megválaszolni a fentebb feltett kérdést, ugyanis egyik sem nevezhető feltétlenül jobbnak a másiknál. Az alacsonyfutás teljesítmény még nem feltétlenül jelent garanciát arra, hogy az autó valóban jó állapotban van. Viszont az is tény, hogy bármilyen gondos is legyen az autó gazdája és hiába cseréltet ki időben minden hibás alkatrészt az autóban, az sem jelenti azt, hogy a magas futás teljesítmény ne számítana. Az autó tulajdonosok nagy része csak akkor cserélteti ki a különféle alkatrészeket, ha azok elromlanak, ám azt jellemzően nem veszik figyelembe, hogy ezeknek az alkatrészeknek is egyszer lejár az üzemidejük, még abban az esetben is, ha egyébként nem hibásodnak meg. Ez persze, nem azt jelenti, hogy a tulajdonos nem vigyáz autójára, csak nincs tisztában a gépjármű kopó alkatrészeivel.

Ha az autótulajdonosokat megkérdeznénk, hogy mit tartanak lényegesebbnek, tehát a futásteljesítményt vagy az évjáratot, akkor valószínűleg a többség az előbbit választaná. Abban az esetben van igazuk, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a kilométereket milyen körülmények közt tette meg a sofőr. Nem mindegy, hogy a város kátyús útjain jár az autóval vagy az autópálya viszonylag sima aszfaltján. A „legfáradékonyabb” alkatrészek közt említhetjük a műanyag elemeket, valamint a gumikat, mivel ezke vannak leginkább kitéve a hőhatásoknak.  Bővebb információkért látogasson el a ka-autoszerviz.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?