Az összetéveszthetetlen, viaszos héjú csodagyümölcs – a szilva

Az őszi népdalok kedvelt főszereplője a zamatos szilva. Nem is csoda, hogy a különleges színű és tapintású gyümölcs megihlette a népdalénekeseket, hiszen rengeteg felhasználási módja, számos fajtája ismertes hazánkban és országhatáron túl is.

A több, mint ezer fajtával ékeskedő szilva széles körben felhasználható, rendkívül hasznos és tápláló gyümölcs. Érdemes belőle minden formában fogyasztani a szezonja alatt, sőt aki teheti, jót tesz magával, ha ment a téli időszakra is hazait, hogy ne a külföldről behozott, szezonon kívüli árucikkért kelljen horribilis összegeket fizetnie! Nagyanyánk még tudták, hogy jó, ha akad egy szilvafa az udvari árnyékszék körül, így a család egyik tagját sem gyötri majd a székrekedés kellemetlen érzése. No persze szilvát nem csak hashajtó hatása miatt fogyasztanak az emberek, de e tulajdonsága miatt szeretik diétákba iktatni, ugyanis fogyasztásával természetes módon történhet a salaktalanítás, sőt vizelethajtó képessége miatt is igen közkedvelt.

A szilva számos hasznos anyagot tartalmaz. Nem csupán magas a foszfor, kalcium, kálium, magnézium és cink tartalma, de gazdag A, B és C vitaminban is. Ennek fényében fogyasztása abszolút jót tesz a szív-, és érrendszerei betegek körében. Bár a különböző kártevők évről évre ütik fel fejüket és teszik tönkre a terméseket, a gazdák egyelőre képesek helyt állni velük szemben, s megmenteni a szilvatermést, így biztosítva a gyümölcs beszerzésének lehetőségét azok számára is, akik nem rendelkeznek kerttel, gyümölcsfával. A kozertplusz.hu az egyik legegyszerűbb módja a gyümölcshöz való hozzájutásnak. Az online vásárlás utánozhatatlan kényelmet biztosít, hisz csak néhány kattintás és a kiválasztott termékek már előkészítésre, s rövid időn belül kiszállításra kerülnek. Rendeljék meg innen a kívánt mennyiségű, kiváló minőségű szilvát – melyet a Gyümölcsök menüpontban találnak -, hogy az egészség útjára léphessenek!