A Vegán étrend hasznos információi

A hús, tejtermékek és tojás fogyasztása nemcsak az állatoknak és a környezetnek árt, hanem az egészségünkre is negatív hatással lehet. A feldolgozott hús fogyasztása növeli a rák kialakulásának esélyét, és a kutatások azt mutatják, hogy az állatok húsának, tejének és tojásának fogyasztása ugyanolyan káros lehet az egészségünkre, mint a dohányzás.

Vegán étrend teljes leírása és Vegán termékek rendelhetőek a tenmagvegan.hu weboldalon, tehát látogasson el ide és mindent megtudhat erről a típusú étkezésről és kedvező árú termékeket is rendelhet. Sok Vegán étel gazdag növényi eredetű fehérjékben, amelyek nem rendelkeznek az állati eredetű fehérjék káros egészségügyi hatásaival. Az összes szükséges tápanyagot megkaphatja az egészséges, kiegyensúlyozott Vegán étrendből, amely teljes értékű élelmiszerekben gazdag, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket, hüvelyeseket, gabonaféléket, diót és magvakat. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a Vegán ételeket fogyasztók általában több rostot, antioxidánsokat, káliumot, magnéziumot, folsavat és A-, C- és E-vitamint fogyasztanak. Egy friss tanulmány azt sugallja, hogy a Vegán étkezés csökkentheti a betegségek kockázatát, hiszen az ilyen típusú élelmiszerek tele vannak fitokemikáliákkal – beleértve a gyümölcsökben és zöldségekben található erős antioxidánsokat.

A kutatók azt találták, hogy a vegánok magasabb koncentrációban tartalmaztak antioxidáns karotinoidokat, magasabb az összes omega-3 zsírsav aránya és alacsonyabb a telített zsírsavak szintje, mint a nem vegánoké, amelyek mindegyike pozitív egészségügyi eredményekkel függ össze. Adott, hogy az együttérző életmód követése, amely elkerüli az állatoknak való ártást, tisztább lelkiismeretet ad, és a tanulmányok azt mutatják, hogy a vegánok valójában boldogabbak lehetnek, mint a húsevők. További részletekért és rendelésért nézzen be a tenmagvegan.hu weboldalra.