A színes fogszabályzó

A fogszabályzó beszerzése a fogászati ​​probléma orvoslására nagy döntés. Ha a hagyományos fém vagy kerámia fogszabályzók mellett döntött, még egy döntést kell meghoznia, ami egyben szórakoztató is: milyen színűek lesznek?

Fogszabályozás menete megtekinthető a tobbpaciens.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk és megtekintheti a teljes leírást. A hagyományos fogszabályzónak több összetevője van. Erős fémszalagok veszik körül a hátsó őrlőfogakat, rögzítve az ívhuzalokat, amelyek fogról fogra futnak. A felső és az alsó ívhuzalokat gumiszalaggal rögzítik az egyes fogak elején lévő konzolokhoz. És itt lehetnek a dolgok színesek. A gumiszalagok – amelyeket rugalmas ligatúráknak is neveznek – a szivárvány minden színében megtalálhatók. Mivel a fogorvosok azt javasolják, hogy a gyerekek 8 és 14 éves koruk között kezdjék el a fogszabályozási kezelést, a legtöbb színválasztás a gyerekklienseket célozza meg. Ennek ellenére egyes felnőttek egy szeszélyes, rövid távú színfoltot választhatnak egy különleges eseményhez. Hány szín érhető el? Sok. Valójában sok fogszabályzó olyan színkört kínál ügyfeleinek, amely a színopciók teljes spektrumát jelenítik meg. Ezek általában úgy néznek ki, mint egy művész palettája.

Színes fogszabályozó
Színes fogszabályozó

Mivel a következő időpontig viselni fogja ezeket, a legtöbb fogszabályozót viselő nem bánja, hogy hagy néhány percet az árnyalat kiválasztására. Az, hogy a fogorvos milyen gyakran állítja be a fogszabályozót, attól függ, hogy milyen gyorsan mozognak a fogai, de a legtöbb embernél a korrekcióra hat-nyolc hetente kerül sor. Minden alkalommal, amikor fogorvos megfeszíti a fogszabályzót, lehetősége nyílik új színű szalagok kiválasztására. A merész ékszertónusok gyakran jó választás sötétebb bőrtónusokhoz. A világos bőr hidegebb színeket igényelhet. A haj és a szem színe is szerepet játszik. Amennyiben többet tudna meg nézzen be a tobbpaciens.hu weboldalra.