A klikkes vinyl padló egyszerűen és gyorsan telepíthető

Nem csak otthonunkban, de meglévő üzlethelyiségekben is óriási dilemmát jelent a megfelelő járófelület kialakítása. A lapozás ugyan még mindig igen elterjedt, ám kevés kivételtől eltekintve meglehetősen rideg eredményt nyújt, a laminált padló pedig ugyan természetesnek hat, ám csak fokozott elővigyázatosság mellett őrzi meg állapotát hosszabb időn keresztül.

A klikkes vinyl padló térhódítása az utóbbi években öltött egyre nagyobb méreteket, méghozzá jó okkal. Még a vékonyabb, mindössze pár milliméteres változatok is rendkívül ellenállók, a prémium kategória modelljei pedig kis túlzással elnyűhetetlenek. Ezek akár az egy centiméteres vastagságot is elérhetik, ennek köszönhetően az aljzat kisebb egyenetlenségei sem jelentenek különösebb problémát a telepítés során. A klikkes vinyl padló felülete ráadásul kiemelten kopásálló, így nagyobb forgalmú helyiségekben, üzletekben is bátran alkalmazható alternatívának számít. Bekerülési költsége némiképp magasabb, mint a laminált verziónak, ám hosszú távon sokszorosan megtérül a plusz befektetés.

A klikkes vinyl padló ugyanis teljes mértékben vízálló, ez a tulajdonsága pedig rengeteg bosszúságtól megkímélhet minket. Ennek hála ugyanis otthonunk bármelyik részén használhatjuk, így nincs szükség arra, hogy egyes helyiségekben eltérő legyen a járófelület kialakítása. Ami még ennél is nagyobb előny, hogy nem feltétlen szükséges ragasztással bajlódnunk. A klikkes vinyl padló ugyan így is rögzíthető, ám ez csak olyan esetben ajánlott, amikor kiemelten nagy forgalmú helyre kerül. Lakásokban, családi házakban elegendő a klikkes rendszerrel összeilleszteni, ez pedig akár pár óra alatt elvégezhető és még csak különleges szerszámokra sem lesz szükségünk a folyamat során. Összességében ez tehát egy roppant strapabíró és egyszerűen kezelhető alternatíva, amivel minden esetben maximálisan elégedettek leszünk.