Villogó, az irányjelzésre

A villogót ma már csak indexként emlegetjük. Használatával sokkal egyszerűbbé válik a közlekedés. Érdemes tisztában lenni vele, hogy index nélkül csak addig lehet részt venni a közlekedésben, amíg el nem éri a legközelebbi szervizt. A szervizbe tartva index hiányában karjelzéssel lehet jelezni, hogy merre tart. Viszont így valakinek ülnie kell az anyósoldali ülésen, hogy jobb oldalon is tudjon jelezni.

Villogó használatával sokkal könnyebb és biztonságosabb közlekedni. Ha meghibásodik az index, abban az esetben mielőbb ki kell cserélni a villogót, hogy újra biztonságosan lehessen részt venni a közlekedésben. Azt mindenképp jelezni kell, hogy merre tart, ezért index nélkül nem biztonságos közlekedni. Az index lámpacsere meglehetősen bonyolult, szakértelmet igényel, ezért szervizben kell elvégeztetni a cserét. Leggyakrabban az index villogójának cseréjére baleset, koccanás miatt kerül sor. Nagyon gyakran, ha nem villog az index lámpa, akkor az izzó ég ki, viszont, ha az izzó cserét követően se oldódik meg a probléma, akkor az irányjelző elektromos rendszerében kell keresni a problémát. Mivel az index lámpa egyáltalán nem drága, így érdemes mielőbb megrendelni az alkatrészt.

Az index villogó problémáját okozhatja még, ha valamelyik index lámpa kábele megszakad vagy, ha valamelyik oda kapcsolódó elektromos alkatrészt víz éri. Szintén elképzelhető, hogy a műszerfalon lévő irányjelző hibásodott meg és az index valójában működik. A mai korszerű gépjárművek esetében szinte csak a komputer tudja megmondani, hogy az autó pontosan melyik részében kell keresni a hibát. A villogó meghibásodásáról többet olvashat és kiváló minőségű alkatrészeket találhat az alkatreszek.hu webáruházban. Továbbá a webáruházban elérhetőségeket is találhat, ha segítségre lenne szüksége!

Vélemény, hozzászólás?