Tunika a legjobb áron!

A tunika egy ruhadarab, általában egyszerű stílusú, a vállától a csípő és a térd közé eső hosszúságig terjed. A név a latin tunica-ból származik, amely az ókori Rómában mind a férfiak, mind a nők által viselt alapvető ruhadarabot jelentette, amely viszont a korábbi görög ruházaton alapult, amely a viselő derekát fedte.

Tunika rendelhető az onlineturi.hu weboldalon méghozzá igen kedvező áron, tehát nézzen be hozzánk hogy mindent megtudhasson a szebbnél szebb tunikáinkról. 1830 körül a kisfiúkat nadrág fölött szalaggal vagy övvel ellátott tunikába öltöztették, ez váltotta fel a korábbi öltönyt. Az 1850 -es évek krími háborúja során rájöttek, hogy azok a derékhosszú kabátok, amelyeket a brit katonák a napóleoni idők óta viseltek, alkalmatlanok a téli körülmények közötti harcra. Új, hosszabb kabátot mutattak be, amely a comb közepéig ért, és ezt a rettenthetetlen ókori római katonaruhája után „tunikának” nevezték el. Ez a típusú kabát hamarosan a legtöbb hadsereg standardjává vált. A nyugati kultúrában használata elsősorban vallási és egységes kontextusban folytatódik. Ez az elsődleges ruhadarab, amelyet a papság és a vallási rend tagjai viselnek. A vallásos zubbony talpig ér, és forrása volt a papi sutaknak, valamint liturgikus formájában az alb, a római polgárok által viselt hosszú zubbony után.

A „tunika” nevet gyakran a katonai és rendőri személyzet magas galléros egyenruhájának is nevezik. A könnyű női ruhákat, különösen sportoláshoz vagy testmozgáshoz használják, általában csak a comb közepéig érnek, tunikáknak is nevezik őket. A tunikák számos ruhatár alapvető stílusává vált. Viselje tunikáját ruhaként, strandtakaróként vagy túlméretes ruhaingként, amely bármilyen alkalomhoz illik. De hogyan vált a tunika ing sziluettje az időtlen stílus ikonjává, mint ma, a stílus vonzerejével és az évszázadokon át tartó megtartó erejével? Tudjon meg erről mindent az onlineturi.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?