Szabadulószoba – Izgalmas próbatétel az egész családnak, baráti társaságoknak!

A szabadulószoba eleinte csak számítógépes játék formájában volt elérhető. Akkor indult igazán hódító útjára, amikor megjelentek a valódi szabadulószobák, melyekben a baráti társaságok, családtagok vagy kollégák küzdenek együtt a szabadulásért.

Szabadulószoba nem csak az izgalomra vágyók szívét, de Hollywoodot is meghódította, hisz a témában számos film készült. Ezekben a filmekben, ha nem sikerül időben kiszabadulni, akkor a játékosok örökre a szabadulószobában ragadnak, de az sem ritka, hogy a szabadulás közben megsérülnek. A valódi szabadulószobák szerencsére nem veszélyesek és ha nem is sikerül az idő lejárta előtt kiszabadulni, akkor sem ragadnak be a játékosok. Sőt, ha nagyon elakadnak, akkor segítséget is lehet kérni. Ha még sosem próbáltad a szabadulószobából való kijutást, akkor sem kell elkeseredned a jelenlegi helyzetben. Bár a pandémia miatt a személyes jelenlét jelenleg nem kivitelezhető, azonban így is lehetőséged van barátaiddal vagy családtagjaiddal kipróbálni a szabadulószoba nyújtotta izgalmakat. Ez az online szabadulószoba által valósulhat meg.

Budapesti szabadulószobák

Az Exit the Room szabadulószobák Budapesten és Debrecenben találhatók. Az online szabadulószobáknak köszönhetően nem kell jelen lenni a helyszínen, tehát egy másik városból is részt lehet venni a játékban. A szabadulószobában a szabadulás a játékmester segítségével valósul meg, aki egy webkamera segítségével mutatja a szabadulószobát és a játékosok minden utasítását végrehajtja. A játékosok és a játékmester folyamatos videochat kapcsolatban állnak egymással, így végig tudnak kommunikálni. Így biztonságosan megvalósulhat a szabadulás a szabadulószobából.

Vélemény, hozzászólás?