Skoda Fabia vezérműlánc alkatrész vásárlás

Ha már mindent tud a vezérműszíjakról, tudnia kell, hogy a vezérműlánc nagyjából ugyanazt teszi meg, amit a vezérműszíj. Mindazonáltal különbségek vannak a működésükben, az általuk végzett munkákban, az egyes működési időkben és a költségekben. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Skoda Fabia vezérműlánc a legjobb áron vár mindenkit az alkatreszek.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és kedvére válogathat a vezérműláncok között ha skoda fabia autóra keres ilyen alkatrészt. A vezérműlánc felelős a dugattyúk és szelepek vezérléséért, biztosítva, hogy pontosan működjenek, amikor a motor hengereibe kell kerülniük. A négyütemű motorok ciklusonként működnek, mindegyiken belül négy ütemmel. Egy ciklus alatt a vezérműtengely egyszer, a főtengely pedig kétszer forog. Ebben a fázisban ez a négy különálló ütés megtörténik. Ez az úgynevezett mechanikus időzítés vagy szinkronizálás – vagy röviden egyszerűen „időzítés”.

A vezérműlánc – vagy szíj – feladata a ciklus és löketeinek pontos működtetése. Ha a dugattyúk és szelepek nem pontosan akkor tüzelnek vagy mozognak, amikor kellene, akkor a motor nem fog működni, vagy ami még rosszabb, súlyosan megsérül. A vezérműlánc egy nagy teherbírású lánc, amelynek egyik oldalán fogak találhatók, amelyek a motor időzítését szabályozó szíjtárcsák és fogaskerekek sorozatába illeszkednek. Ha kinyitja a motorháztetőt, látnia kell a gumihevedereket, vagy ha nem, akkor egy műanyag tokot vagy fedelet, ami alatt ülnek. A vezérműlánc a motorházon belül működik, mivel kenni kell motorolajjal, hogy jó állapotban tartsa és megfelelően működjön. Ezenkívül olajra van szükség a feszítők vezérléséhez. Amennyiben még ennél is többet tudna meg és megtekintené vezérműlánc kínálatunkat kattintson az alkatreszek.hu-ra.