Óriási újítás a Kia-nál

A Kia Motors Hungary Kft. nagy bejelentést tett nem rég. Az autógyár ugyanis először Magyarországon rally márkakupát indít. Hogy biztosan egyenlő esélyekkel induljanak a versenyzők, azonos autókat kapnak, így a vezetési tudás kerül előtérbe.

A Kia Motors Hungary Kft. ralijáról bővebb információkat itt talál. A Kia Motors Hungary Kft. egy hivatalos bejelentés keretein belül tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy elindítja a Kia Rally Cup sorozatát. Ezt felfoghatjuk akár marketinghúzásnak is, bár a márka így is roppant népszerű a magyar piacon. A sorozat öt részből áll, melynek első része, az Eger Rally március 29. és 31. között került megrendezésre. Októberig még négy állomás lesz, a székesfehérvári, a baranyai, az ózd-salgói és a mecseki rally várja az érdeklődőket. Az egyenlő esélyek érdekében mind a négy versenyző a 102 lóerős, 1,2 literes motorral felszerelt, elsőkerekes, szériaközeli Kia Picantóval teljesíti a távot. Ez azért is fontos, mert így biztosan nem az dönt, ki milyen autót vezet, hanem maga a pilóta vezetési képessége, valamint a navigátor teljesítménye.

Magát a versenyt Jobbágy Ákos, a Kia Rally Cup jogtulajdonosa álmodta meg, akinek az volt a célja, hogy elérhető ár kategóriájú, belépőt hozzanak létre azoknak, akik a rallyban ki akarják próbálni magukat. A Kia Motors Dél-Korea második legnagyobb autógyára, több, mint ötvenezer alkalmazottal, valamint éves szinten több, mint hárommillió értékesített autóval világszerte. Mivel korábban semmilyen élvonalbeli rallyban nem vettek részt, ezért a magyar rally valóságos szenzációnak mondható. A tervek szerint a rallyn a fiatal tehetségek is megmutathatják tudásuk, tehetségük. A Kia Rally Cup négy autóval indul és annyi már biztos, hogy két – két női és férfi párosra számíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?