Mit tegyen, ha csőtörést szenved?

Csőtörés esetén a legfontosabb, hogy megőrizze nyugalmát! Amikor a szennyvíz mindent elönt az igazán kétségbeejtő, azonban nem szabad pánikolni, hiszen mielőbb cselekedni kell! A drámai helyzet csak tovább romlik, ha nem cselekszik, hanem rémülten tipródik. A probléma megoldásához mindenképp szakember segítségét kell kérnie!

A csőtörés kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Ha otthonában csőtörést tapasztal, akkor mielőbb szakembert kell hívni. Ne vesztegesse az időt, hanem ragadjon telefont és mielőbb hívjon egy szakembert, aki lehetőleg a közelben él és éjjel-nappal kimegy, ha hívják. Abban az esetben, ha a csőtörés éjszaka történik és a szerelőt csak reggel lehet kihívni, az komoly problémát jelent. Nagyon sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a kár minél kisebb legyen. Az első és legfontosabb tennivaló csőtörés esetén, hogy a központi vízcsapot elzárja, illetve a bojlert is ki kell kapcsolni. Ezek nagyon fontos lépések, bármennyire is pánikol, fontos, hogy ne feledkezzen meg róluk! A következő lépés, hogy az elektromos berendezéseket eltávolítsa, áramtalanítsa, hogy semmiképpen ne érintkezzenek a vízzel!

Ha pontosan tudja hol van a repedés helye és a repedés jól látható helyen van, akkor megpróbálhatja házi eszközökkel betömni a lyukat, arra azonban ügyelnie kell, hogy ne okozzon a meglévőnél is nagyobb kárt! Viszont, ha nem tudja megállapítani a repedés pontos helyét, akkor kénytelen megvárni, míg a szerelő megérkezik és speciális szerszámok és eszközök segítségével megállapítja hol van a repedés vagy törés pontos helye. A hibafeltárás rosszabb esetben történhet bontással, de az igazán profi szakemberek ezt profi eszközök használatával el tudják kerülni. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?