Mit kell tudni a háztartási vízlágyító berendezésekről?

Hazánkban az ivóvíz jelentős része, körülbelül nyolcvan százalék kemény víz. A víz keménysége az alapján mérhető, hogy milyen mennyiségben található meg benne a vízben oldott magnézium és kalcium ionok száma.

A háztartási vízlágyító kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Ha a vízben lévő magnézium és kalcium ionok száma nagyon magas, akkor az komoly problémát jelent, ugyanis ez hozzájárul a vízkő kialakulásához, amely hosszútávon a háztartási berendezések tönkre menetelét okozza. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor a vízkő idővel biztosan megjelenik, sőt meg is vastagszik. Emiatt a háztartási berendezések élettartama akár a felére csökkenhet. A vízkő nem csupán a berendezések hatásfokára van kihatással, hanem azok élettartama is a felére csökkenhet. Ugyanakkor nem csupán a háztartási berendezések miatt problémás a vízkő. A kemény vízből készült ételek közel sem olyan ízletesek, mint a lágy vízből készültek. Ezenkívül a kemény víz fürdés vagy zuhanyzás után kellemetlen viszkető érzést válthat ki.

A kemény víz probléma sokakat érint, azonban szerencsére nagyon sok cég foglalkozik vízlágyítással. A vízlágyító berendezések nagyon sokféle kivitelben kaphatók, illetve jellemzően arra is figyelnek a gyártók, hogy esztétikus megjelenéssel rendelkezzenek ezek a készülékek. Némely típusok beépített sótartállyal is rendelkeznek. Ezek a berendezések egytől-egyig mennyiség vezéreltek. A beépített rendszerek nem igényelnek semmiféle felügyeletet. A készülék az átfolyt víz mennyiségétől függően elindítja a regenerációs ciklust, így a nap folyamán bármikor zavartalanul működik a készülék és fennakadás nélkül szolgáltatja az egészséges lágy vizet. A biztonság kedvéért minden háztartásnak érdemes volna beszerezni egy vízlágyító készüléket!