Mire jó a féktisztító?

Ahogy a neve is jól mutatja, a féktisztító spray a fékek tisztítására alkalmas, viszont ezen túlmenően a fék mechanikus alkatrészein kívül egyéb területeken is lehet alkalmazni. A féktisztító használatával a fékbetétek, valamint féktárcsák élettartamát meg lehet hosszabbítani, illetve a fékezést is biztonságosabbá teheti!

Féktisztító megnevezés alatt nem egy drótkefét vagy valami hasonló tisztító eszközt kell érteni, sőt semmiféle drasztikus dologra nem kell gondolni. A féktisztító egy spray, mely sokkal biztonságosabbá teszi a közlekedést, mivel egyenletesebben oszlik el a fékerő, biztonságosabb lesz a fékezés. Ez nem csak a sofőr, hanem a közlekedésben résztvevő többi autós érdeke is, hiszen a fékezés gyorsaságán és pontosságán emberéletek múlhatnak. A féktisztító spray és folyadék formájában is elérhető. Az egyik legismertebb márka a Caramba. A fékek tisztításán és zsírtalanításán kívül a féktisztító alkalmazható még a generátorok, önindítók, karburátorok, üzemanyagpumpák, sebességváltó, tengelykapcsoló alkatrészek és porlasztók tisztításához is. A legtöbb féktisztító még a gyantás maradványokat is képes oldani.

Viszont alaposan át kell gondolni, hogy milyen célra kívánja felhasználni a féktisztítót, ugyanis némely termékek károsak lehetnek a különféle gumi, műanyag és festett alkatrészekre. Éles használat előtt célszerű kisebb felületen használni a spray-t! A féktisztítók jellemzően egyáltalán nem drágák, áruk ahogy minden más termék esetében a márkától is függ, illetve a kiszereléstől. Azt senkinek, főleg nem egy hozzá nem értőnek nem javasoljuk, hogy házi módszerrel tisztítsa meg a fékeket, hiszen ez egyáltalán nem játék! Inkább vásároljon professzionális terméket, mellyel hatékonyan elvégezheti a tisztítást!

Vélemény, hozzászólás?