Minőségi műtrágya választék online

A műtrágya minden természetes vagy szintetikus eredetű anyag, amelyet a talajra vagy a növényi szövetekbe juttatnak növényi tápanyagok ellátására. A műtrágyák megkülönböztethetők a meszező anyagoktól vagy a tápanyagtól eltérő egyéb talajmódosításoktól.

Műtrágya vár minden kedves érdeklődőt a saca-kert.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és tudjon meg mindent a műtrágya előnyeiről és az árakról. Számos műtrágya létezik, természetes és ipari úton egyaránt. A legtöbb modern mezőgazdasági gyakorlat esetében a megtermékenyítés három fő makrotápanyagra összpontosít: nitrogénre (N), foszforra (P) és káliumra (K), alkalmanként olyan kiegészítők hozzáadásával, mint a mikrotápanyagok kőzetpora. A gazdálkodók ezeket a műtrágyákat különféle módon alkalmazzák: száraz vagy pelletált vagy folyékony kijuttatási eljárásokkal, nagy mezőgazdasági berendezések vagy kézi szerszámok alkalmazásával. A trágyázás történelmileg természetes vagy szerves forrásokból származott: komposzt, állati trágya, emberi trágya, betakarított ásványok, vetésforgó és az emberi-természeti ipar melléktermékei. A 19. századtól kezdve, a növénytáplálkozással kapcsolatos újdonságok után, a szintetikusan létrehozott műtrágyák körül mezőgazdasági ipar alakult ki.

Ez az átmenet fontos volt a globális élelmiszer-rendszer átalakításában, lehetővé téve a nagyobb terméshozamú, nagyobb méretű ipari mezőgazdaságot.  A 20. század későbbi felében a nitrogén műtrágyák megnövekedett felhasználása döntő szerepet játszott a hagyományos élelmiszer-rendszerek megnövekedett termelékenységében. A mezőgazdaságban használt szintetikus műtrágyának széleskörű környezeti következményei vannak. Az IPCC éghajlatváltozásról és földterületről szóló különjelentése szerint ezen műtrágyák előállítása és a kapcsolódó földhasználati gyakorlatok a globális felmelegedés kulcsfontosságú mozgatórugói. Bővebb leírást a műtrágyákról a saca-kert.hu-n talál.

Vélemény, hozzászólás?