Milyen a jó csapadékvíz tároló tartály?

Mióta a csapadékvíz gyűjtés újra nagy népszerűségnek örvend, azóta egyre többen alkalmazzák ezt a módszert, hogy némiképp spóroljanak a drága vezetékes víz fogyasztáson. A többség viszont nem a kifejezetten csapadékvíz összegyűjtésére kifejlesztett tartályokat használja, hanem gyakran alternatív megoldásokat keresnek.

Csapadékvíz tároló tartály mindenképp jó választás, ha össze akarja gyűjteni az esővizet későbbi felhasználás céljából. Sokan igyekeznek ezt megspórolni és vödröket vagy hordókat használnak, azonban véleményünk szerint sokkal jobb egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett csapadékvíz tároló tartályt vásárolni, amely kellőképp nagy, így alkalmas akár nagyobb mennyiségű csapadékvíz összegyűjtésére is. A csapadékvíz összegyűjtése egyszerű feladatnak tűnik, ugyanakkor van pár dolog, amivel érdemes tisztában lenni. A többség a felszíni csapadékgyűjtést preferálja, hiszen ez igazán egyszerű, mindössze a ház mellé kell helyezni a csapadékgyűjtő tároló tartályt és hozzá kell csatlakoztatni az ereszcsatornához.

Egyszerű művelet, viszont egy probléma van vele. Mégpedig, hogy nem csak a tetőfelületen lévő csapadék jut bele a tartályba, hanem a szennyeződések is. Ha vödör vagy hordó segítségével gyűjti össze az esővizet, akkor a szennyeződések is a tároló eszközbe jutnak a szennyes víz pedig idővel algásodni kezd, ami egyáltalán nem esztétikus, ráadásul az ilyen vizet alig lehet valamire felhasználni. Éppen ezért célszerű kifejezetten az esővíz összegyűjtésére alkalmas csapadékvíz tároló tartályt vásárolni, valamint beszerezni egy esővíz szűrőt vagy esőlopót. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a témában, esetleg megtekintené a széleskörű, minőségi kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!