Mi a gyapjú és a gyapjú szőnyeg exkluzivitásának sikere?

A gyapjú az egyik legnemesebb állati eredetű textília, amit ismerünk. Sok mindent készítenek belőle, de legtöbb gyapjú anyagot a szőnyeggyártás során használnak fel.

A gyapjúszálak sűrűsége 1,32 g/m3, ami miatt a gyapjú szőnyegek elképesztően melegek és rendkívül puhák. A szőnyegek mellett pedig pihe-puha, meleg ruhák, pulóverek is készülnek gyapjúból. Miből készül a gyapjú? A juhok, az angórakecskék és a kasmírkecskék bundájából.

A gyapjú szőnyegnek rengeteg pozitív tulajdonsága van, amiért kiemelkedik a többi anyagú szőnyegek közül.

Elsődleges szempont, amiért gyapjú szőnyeget vásárolhatunk, a természetessége. Nincs ettől természetesebb anyag, amiből ilyen nemes szőnyeg készülhet.

A gyapjú szőnyegek taszítják a port és a szennyeződéseket is. Ha bármi ráömlik, akkor azonnal eltávolíthatjuk róla, mert nem szívódik be. Nedves ruhával, vagy papírtörlővel könnyedén letörölhető.

Szőnyeg
Szőnyeg

A gyapjú szőnyeg jó választás az allergiásoknak. A port taszítja, a párát elnyeli. Ha pedig a levegő szárazzá válik, akkor kiengedi magából. Nagyon jó levegőszűrő az ilyen szőnyeg.

Továbbá a gyapjú szőnyeg lángálló is. Nem tud meggyulladni, ezért nagyon biztonságos. Hőszigetelő képessége és zajszigetelése is egyedülálló.

További jellegzetességük, hogy formájukat megtartják, nem lapulnak le. A shaggy szőnyeggel ellentétben, ami porszívózás után tündököl igazán. A gyapjú szőnyeg ezzel ellentétben minden nap pompásan mutat a lakásban.

A gyapjú anyagból készült szőnyegek szinte mondhatjuk, hogy örök életűek, annyira tartósak. Strapabírásuk magas, ezért bátran használhatjuk gyerekszobába is. Ma már rengetegféle színben és mintában, méretben vásárolhatunk gyapjú szőnyegeket, ezért a lakás minden pontjához találhatunk oda illőt. Modern gyapjú szőnyeg, klasszikus gyapjú szőnyeg, minimalista és vintage stílushoz is találunk tökéletes darabot.

A gyapjú szőnyegek különleges, egyedi struktúrája emeli a lakás pompáját, ezáltal ha egyediségre és különlegességre vágyunk, szerezzünk be belőlük néhány szép darabot.

A természetesség napjainkban rendkívül fontos. Aki pedig egészségesebb környezetre vágyik, a gyapjú szőnyegekkel burkolt padlózattal máris sokat tehet érte.

Aki nem szereti a tucat termékeket otthonában, a szőnyeg vásárlás sem olyan egyszerű. Sok utánajárás, nézegetés, tapogatás, méregetés, elmélkedés előzi meg a tökéletes darab kiválasztását. A gyapjú szőnyeg páratlan élményben részesíti tulajdonosát, amit biztosan nem fog megbánni.

Gyapjú szőnyeggel szebbek az otthon töltött percek.