Jelek, hogy a csapvízzel problémák vannak

Alapvetően a csapvíz fogyasztása semmilyen veszéllyel nem jár. Viszont olykor vannak ráutaló jelek, hogy a csapvízzel mégsem stimmel minden, ezért okosabb nem meginni. Érdemes tisztában lenni vele, hogy mik ezek a jelek.

A csapvízzel kapcsolatos problémákról bővebb információkért katt ide! Az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy valami nincs rendben a csapvízzel, ha a pohárba eresztett víz zavarosnak, úgy mondd tejesnek látszik. Ha hamar eltűnik ez a jelenség, akkor aggodalomra semmi ok. A zavaros víz akár annak is lehet a jele, hogy a víz túl kemény. A kemény víz oka az ásványi anyagok, mint például a kalcium és a magnézium. Ezek általában nem veszélyesek, de felhősnek mutatják a vizet. Ebben az esetben érdemes lehet megfontolni egy vízlágyító beszerzését. Szintén árulkodó jel, ha a vizet megkóstolva, azt tapasztalja, hogy fémes íze van. Ez az egyik leggyakoribb probléma a háztartási vízzel. A fémízű víz oka, hogy a vízben valóban fém van. Ennek gyakran a vízmelegítő az oka. Ha a hideg víz is fém ízű, akkor elképzelhető, hogy a vízellátó csövek rozsdásak.

Abban az esetben, ha a csapvíznek furcsa szaga van, az szintén arra utal, hogy valami nincs rendben. Valószínűleg valami olyan került a vízbe, aminek egyáltalán nem ott lenne a helye. Ekkor semmiképp ne igya meg a vizet. A fémes szagot valószínűleg, a már fentebb említett ásványi anyagok okozzák. A penészes szag az algák virágzása miatt lehet. A sós illatot pedig valószínűleg a túl sok vízlágyító okozza. Az sem túl biztató jel, ha a csapvíz nyomot hagy maga után, ugyanis normális esetben ennek nem szabadna megtörténnie. Ha a víz narancssárga vagy barna nyomokat hagy maga után, akkor valószínűleg rézmaradék szivárog a vízbe. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?