Vannak, akik hajlamosak nem törődni azzal, mennyi rostot, fehérjét és egyéb hasznos nyomelemet kellene bejuttatniuk a szervezetükbe, hogy az megfelelően működjön. Pedig kevés odafigyeléssel megtanulható miben van rost vagy elegendő fehérje, s az is, hogy ezeket hogyan érdemes fogyasztani.
Azt, hogy miben van rost, rendkívül egyszerű megjegyezni. A gabonafélék, a hüvelyesek, diófélék, gyümölcsök és zöldségek a legfőbb és legegyszerűbben elérhető rost források. A rostokat többnyire két csoportra szokták osztani, oldhatóra és oldhatatlanra. Előbbi segít a teltségérzet elérésében úgy, hogy lelassítja az emésztést. Utóbbi pedig megköti a vizet, gátolják a székrekedést és megkönnyítik az emésztést. Ezek nem csak a diétát folytató emberek számára hasznos tulajdonságok, hanem mindenkinek. Tehát érdemes egy-egy étkezés megtervezése során tájékozódni arról, hogy miben van rost, és arról is, hogy mennyi, a napi ajánlott mennyiség felnőttek és gyerekek számára.
Még ha az ember előre is tervezi a menüt, a desszert egy kritikus pont lehet, mert valahogy az emberek többsége megszokta, hogy étkezés után szükséges még valami finomság. Ezek pedig többnyire nem az egészséges és finom nasik közé sorolhatók. A luxoya.com étrend-kiegészítő termékei között található rostpuding azonban kiváló választás, ha az ember valami finomat és rostban, esetleg még fehérjében is gazdag desszertet fogyasztana. Elkészítése egyszerű, csak vízzel kell összekeverni, majd állni hagyni néhány percen át. A rengeteg íz kombináció között biztosan mindenki megtalálja a kedvencét, s szerencsére a vegánoknak sem kell lemondaniuk a desszertről, ugyanis a kínálatban vannak számukra is fogyasztható termékek. Ne legyenek restek időt szánni a főzés előtt arra, hogy átgondolják, miben van rost, ezzel támogatva saját és családjuk egészségét, emésztését, fizikai jóllétét!