Az eper tápanyagtartalma és fogyasztása

Az epret nagyon sokan kedvelik finom íze miatt. A piros gyümölcs tavasztól a nyár közepéig terem, így igazi nyári finomság, mely hirdeti, hogy beköszöntött a jó idő. Az eper nem csupán finom, de nagyon egészséges is, ezért mindenképp érdemes gyakran fogyasztani.

Eper szezon közeledtével a többség alig várja, hogy megvásárolhassa ezeket az ízletes gyümölcsöket. Az igazán lelkesek az eper szed magad rendezvényekre is ellátogatnak, hogy ne csak szedjék, de majszolják is az érett epreket, tehát összekötik a kellemest a hasznossal. Az epret önmagában is jó fogyasztani, de sokan szívesen eszik cukorba mártva. Az eperszezon kiváló lehetőséget nyújt a különféle epres sütemények elkészítéséhez. Emellett a shakek és gyümölcssaláták kiváló összetevője lehet. Az eper magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, illetve nagy mennyiségben található meg benne a C-vitamin, mangán, kálium, réz, folsav, jód és B6-vitamin. Magas rosttartalma miatt jót tesz az emésztésnek is. A jótékony tápanyagok hozzájárulnak a szervezet optimális működéséhez, valamint a szív- és érrendszeri betegségek elkerüléséhez.

Az eper a fogyókúrában is nagy segítséget nyújt, ugyanis nagyon édes ízzel rendelkezik, viszont alacsony a kalóriatartalma. Ha szeretnél leadni néhány kilót, akkor az eper ebben komoly segítséget jelenthet, hiszen úgy tudod enyhíteni az édesség iránti vágyad, hogy kevés kalóriát viszel be. Az eper szezon végén sem kell lemondani az ízletes, piros gyümölcsről, ugyanis fagyasztott állapotban továbbra is lehet kapni a szupermarketekben. A fagyasztás nagy előnye, hogy az eper megőrzi a vitamin és ásványi anyag tartalmát. Fogyaszd rendszeresen az epret és tegyél nap, mint nap az egészségedért! Az interneten számos nagyszerű receptet találsz az eperrel.