Az elsavasodott szervezet kellemetlen tünetei és a megoldás

A szervezet elsavasodása igazán kellemetlen probléma, amely számos embert érint, akiknek többségében fogalmuk sincs, hogy az adott tüneteket pontosan mi okozza. Az alábbiakban eláruljuk milyen tünetei vannak az elsavasodott szervezetnek, mit lehet tenni ellene, valamint hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy valóban elsavasodás áll a tünetek hátterében.

Elsavasodott szervezet tünetei számos más betegséget is jelezhetnek, így nem könnyű megállapítani, hogy mi áll a panaszok hátterében. Az elsavasodás leggyakoribb tünetei a narancsbőr a gyakori fejfájás, emésztési panaszok, állandó fáradtságérzet és gyenge immunrendszer. Abban az esetben, ha az elsavasodás súlyos mértékű, akkor olyan panaszok is jelentkezhetnek, mint az állandó álmosság, ízületi problémák, koncentrációs és alvás zavarok, valamint izomgörcsök. A legjobb biztosan tudni valamit, mint csak sejteni, így, ha szeretne biztosra menni, akkor ajánlott pH mérésre alkalmas indikátorpapírt vásárolni, amellyel a vizeleten keresztül le lehet mérni a szervezet pH szintjét. Érdemes tudni, hogy az indikátorpapír 5,4 és 7,4 közti tartományban képes mérni. A megfelelő érték 7, de a 6,5 és 6,7 közti érték is megfelelő.

Az elsavasodás ellen elsősorban az egészséges életmód jelenti a megoldást. Különösen azért, mert az elsavasodás legfőbb okai a stressz, a kávé és alkohol fogyasztás, a túlzott savképző ital és étel fogyasztása és a mozgásszegény életmód. Ezen tényezők csökkentése, az egészséges és változatos életmód sokat segíthet az elsavasodással szemben. Ügyelni kell a kellő folyadékfogyasztásra is, ami nem mindegy, hogy milyen formában valósul meg. A legjobb a tisztított víz, valamint az ebből készülő gyógyteák és a citromos víz, amelyek segítenek az elsavasodás orvoslásában, megelőzésében.